PDL ar trebui sa isi clarifice doctrina, sa isi schimbe sigla, pentru ca "trandafirii reprezinta un simbol socialist" si sa se si numeasca altfel: Partidul Popular. Propunerile ii apartin deputatului PDL Sever Voinescu, potrivit Mediafax. De altfel, la sedinta de luni a Biroului Permanent National al formatiunii, si alti democrat-liberali intentioneaza sa vina cu propuneri de modernizare a partidului: europarlamentarii Cristian Preda si Monica Macovei.

  • "Luni, 25 ianuarie, in cadrul BPN, voi prezenta impreuna cu Monica Macovei cateva propuneri de modernizare a Partidului Democrat Liberal", a anuntat Cristian Preda, pe blogul personal. In ultimele luni, acesta a criticat, in mai multe randuri, deciziile partidului.
  • In ceea ce il priveste pe Sever Voinescu, fostul purtator de cuvant al lui Traian Basescu in timpul campaniei electorale, deputatul sustine ca partidul trebuie rebranduit: "Trebuie asumata o doctrina foarte clara, chiar si la nivelul siglei. Noi avem trandafiri, care reprezinta un simbol socialist. M-am gândit ca denumirea Partidul Popular ar fi mult mai potrivita, mai clara si ar exprima mult mai bine ceea ce suntem noi acum".
  • "In ceea ce priveste doctrina, suntem membri ai Partidului Popular European, trebuie sa ne asumam in mod formal doctrina popular-europeana, care, dupa cum stim, este o doctrina in care se regasesc mai multe nuante de centru-dreapta - liberalismul clasic, crestin-democratia, conservatorismul, social-crestinismul, in masura in care raspunde unor cerinte, si asa mai departe. Cred ca lucrurile astea trebuie asumate clar, transant, sa explicam oamenilor ce suntem, pentru ce ne batem, care sunt ideile noastre, care sunt valorile noastre", a adaugat el.