Cristian Diaconescu, care si-a anuntat recent candidatura la presedintial PSD, a precizat duminica seara ca, in cazul in care va castiga alegerile, nume precum Mircea Geoana, Adrian Nastase si Victor Ponta vor face parte din echipa de conducere a partidului.

"Am luat aceasta decizie (de a candida, n.r.) in momentul in care situatia din partid s-a radicalizat foarte mult, in conditiile in care foarte multe dintre taberele care au incercat sa ma apropie au adoptat uneori atitudini revansarde fata de alte tabere", a spus Diaconescu, la Antena 3.

El a declarat ca nu crede "in vinovatii si in excluderi" si intra in lupta pentru sefia partidului "in pace": "Eu nu intru in lupta, intru in pace".

"Imi doresc, prin compromis si flexibilitate, sa reusim sa ajungem la un consens cat se poate repede. Absolut toti cei care participa la procesul de decizie (...) trebuie sa aiba ceva de spus si sa-si spuna punctul de vedere", a spus el.

Cristian Diaconescu a subliniat ca are "toata aprecierea pentru Mircea Geoana": "Il stiu ca pe un om de dialog, si nu neaparat este vorba de compromisuri de la el, ci de acceptarea unei anumite realitati, situatii".

Fostul ministru de Externe a subliniat ca si el este gata sa inteleaga, "la un moment dat, ca vointa partidului merge in alta directie" si sa participe la sprijinirea unei echipe.

In ceea ce priveste viitoarea conducere a partidului, el a notat ca nu pot fi neglijate fapte precum realegerea sistematica a lui Marian Vanghelie in fruntea PSD Bucuresti, munca depusa de Miron Mitrea atunci cand coordona campaniile, dar nici aportul lui Viorel Hrebenciuc la ultima campanie electorala.

Cristian Diaconescu a adaugat ca Liviu Dragnea ar putea ramane secretar general al PSD.