Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a anuntat ca s-a decis sa candideze la sefia partidului. Aceasta candidatura este o alternativa atat la Mircea Geoana, cat si la Adrian Nastase, au declarat pentru NewsIn surse social-democrate. Intrebat daca isi mentine candidatura in aceste conditii, senatorul PSD Miron Mitrea a declarat ca "indiferent cine mai intra in cursa, nu-mi retrag candidatura".

"Daca am apucat sa spun ca voi candida, asa ramane", a continuat Miron Mitrea. Vineri, cand a anuntat ca lupta pentru sefia partidului, Mitrea a precizat ca a luat aceasta decizie pentru ca vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu nu doreste sa candideze. "Cu multa vreme in urma, m-a intrebat daca as fi dispus, in cazul in care candideaza, sa-l sprijin. Si eu am spus ca da. Se pare ca inca nu a luat aceasta decizie, asa ca am sa candidez eu", a declarat in urma cu o zi senatorul social-democrat.

Decizia lui Cristian Diaconescu a fost comentata si de liderii PSD prezenti la intalnirea din Poiana Brasov. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca "fiecare este liber sa candideze". "Este o competitie deschisa, cel mai bun va castiga", a replicat vicepresedintele Ilie Sarbu. Dan Nica s-a rezumat la a preciza ca "este foarte interesanta candidatura lui Cristian Diaconescu".