Se incinge atmosfera si se ascut replicile in PSD, pe masura ce partidul se apropie de alegerile care vor degaja viitoarea conducere a social-democratilor. "Mult iubite tovarase Presedinte, Ion Iliescu, Va informam, cu deosebit respect, ca rezultatele Dumneavoastra, mult iubite si stimate Presedinte de Onoare, in judetul Cluj sunt mult mai slabe decat rezultatele noastre, ale carcotasilor de marginime", scrie Vasile Dancu pe blogul sau, ca o continuare a dialogului inceput vineri dimineata, prin intermediul presei, cu Ion Iliescu.

Intr-o epistola cu destinatar identificat in persoana presedintelui de onoare al PSD, semnatarul Vasile Dancu scrie: "Cu modestie, Domnule Presedinte, eu, cel despre care spuneti ca nu ma pricep la munca politica, singura data cand am candidat pentru o functie publica a fost in anul 2004, la alegerile pentru Parlamentul Romaniei, am obtinut 82.558 voturi, adica un procent de 25% din voturile valabil exprimate in judetul Cluj. (...) Pe Dumneavoastra v-au umilit toti, Domnule Presedinte".

Cunoscut membru al aripii de la Cluj a PSD, Vasile Dancu isi incheie mesajul astfel: "Va dorim sanatate si mult succes in munca organizatorica. Onoare muncii!", semnat "Teoreticianul". Pentru a adauga, apoi un "PS. Unii rauvoitori ar spune ca Dumneavoastra ne trageti in jos la Cluj. Eu nu cred, pe Dumneavoastra lumea va iubeste doar tradatorii de tara si neam au neobrazarea sa va puna la indoiala unanimitatea".

Mesajul lui Vasile Dancu vine dupa o serie de replici dure schimbate in cursul zilei de vineri cu Ion Iliescu. Totul a inceput de la declaratiile presedintelui de onoare al partidului, care i-a calificat pe Vasile Dancu si pe Ioan Rus drept „carcotasi marginasi", de care PSD nu are nevoie. Replica social-democratului de la Cluj nu s-a lasat asteptata. Intr-o interventie la Realitatea FM, Dancu a declarat ca "Ion Iliescu este o relicva a istoriei. (...) Daca ar fi avut alaturi teoreticieni, asa cum nu-i plac, si intelectuali, nu doar bolsevici, si daca nu ar fi condus Romania dupa o emotionalitate bolsevica, retrograda, ar fi putut sa inteleaga ce se intampla in Romania".

Grupul de la Cluj pare sa se lupte, insa, pe doua flancuri. Daca Vasile Dancu ataca la Ion Iliescu, Ioan Rus spera la Adrian Nastase. Fostul vicepresedinte PSD Ioan Rus a declarat vineri ca "Adrian Nastase este mult mai bun decat Miron Mitrea, din punct de vedere politic". Ion Iliescu si-a declarat in nenumarate randuri sustinerea pentru Adrian Nastase.