Fostul vicepresedinte PSD Ioan Rus a declarat vineri ca Adrian Nastase este mai bun, din punct de vedere politic, decat Miron Mitrea, refuzand insa sa spuna pe cine vor sustine fostii membri ai grupului de la Cluj la sefia PSD, relateaza NewsIn. El a precizat insa ca, in curand, membrii gruparii vor avea o pozitie publica pe acest subiect.

Intrebat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, daca ar avea de ales dintre Adrian Nastase si Miron Mitrea, Rus a raspuns: "In momentul in care vor candida amandoi, voi avea o pozitie clara. Pot sa spun ca Adrian Nastase este mult mai bun decat Miron Mitrea, din punct de vedere politic".

Rus a precizat insa ca, daca ar candida Cristian Diaconescu, l-ar sustine pe acesta: Sigur, probabil ca generatie, cel mai tare l-as sustine pe Cristian Diaconescu", a spus fostul ministru de Interne.

El a afirmat ca mentinerea actualei conduceri a PSD ar fi un lucru gresit. "Continuitatea, insa, a celor care astazi conduc partidul nu o vad ca o solutie viabila si nu numai pe Mircea Geoana, nici pe Liviu Dragnea, nici pe Dan Nica, nici pe Vanghelie, nici pe Hrebenciuc si asa mai departe. Deci, colegii astia ai nostri au gestionat toate treburile partidului in aceasta ultima perioada si intr-o conjuctura care cred ca nu se va mai repeta niciodata, in care toate partidele din Romania sa sustina candidatul nostru, si noi sa pierdem", a mai declarat fostul lider clujean al PSD.

Rus a dorit sa-i dea o replica si lui Ion Iliescu, care i-a criticat din nou vineri pe clujeni ca nu fac nimic pentru partid, dar il critica de pe margini. "Sunt cativa ani buni de cand eu nu am mai vorbit nici o data, nici cu si nici despre domnul Ion Iliescu si nici Vasile Dancu. Chiar nu inteleg de ce s-o fi trezit dimineata pe invers sa ne atace pe noi, catalogandu-ne in diverse variante. (...) O sa-i raspundem domnului Iliescu. Sunt ani de zile de cand nu am pronuntat numele Ion Iliescu, de unde i-o fi venit astazi sa ma faca arogant si carcotas marginal al partidului habar nu am, nu inteleg, decat daca are o strategie care imi scapa, eu sunt doctor inginer, nu sunt doctor sociolog si poate imi scapa mie..", a sustinut Ioan Rus.