Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat ca nu a anuntat deocamdata ca va candida la presedintia partidului. "Eu, deocamdata, nu am anuntat ca voi candida eu insumi si am spus foarte clar ca voi vedea daca exista un sprijin pentru o astfel de idee si daca se poate forma o echipa", a explicat Nastase, citat de NewsIn.

Declaratia lui Adrian Nastase vine dupa ce senatorul social-democrat Miron Mitrea si-a anuntat oficial candidatura pentru sefia PSD. "Am mai fost presedinte al partidului, nu am o miza personala, nu imi doresc sa pregatesc o platforma pentru nu stiu ce alte pozitii in stat", a replicat Nastase.

Fostul lider al PSD a precizat ca are "disponibilitatea de a lucra pentru partid", dar numai daca va reusi sa formeze o echipa. "Nu vreau sa rostesc nume. Am vorbit cu foarte multi colegi, in ultima perioada. Stiti bine, sunt un om corect, intotdeauna am fost un om corect, am dat fiecaruia ce i s-a cuvenit, pana la urma, pentru merite, dar stiind si defectele fiecaruia. Cred ca e important sa formam o noua echipa, punand impreuna calitatile si nu defectele", a continuat Adrian Nastase.

Social-democratul a anuntat ca a propus modificarea statutului astfel incat viitoarea conducere centrala a PSD sa aiba un mandat de doar doi ani, pentru consolidarea partidului pana la urmatoarele alegeri. Liderii locali ar urma sa-si pastreze mandatul de patru ani, potrivit propunerii lansate de Nastase.