Senatorul PSD Miron Mitrea a anuntat oficial ca va candida la presedintia partidului. Mitrea a declarat ca doreste sa ii coopteze in echipa sa pe Adrian Severin, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu si pe Sorin Oprescu, informeaza Mediafax. Referitor la primarul general al Capitalei, social-democratul a precizat ca Oprescu a vorbit despre o eventuala revenire in partid.

"Cristian Diaconescu m-a intrebat cu mai mult timp in urma daca as fi dispus sa-l sprijin pentru o candidatura la presedintia partidului. Se pare ca nu a luat aceasta decizie, asa ca am luat-o eu. Am sa candidez. Sigur ca am sa candidez la presedintia PSD", a intarit Miron Mitrea. Liderul social-democrat a declarat ca a inlaturat astfel "jmecheria promovata de Geoana ca as fi negociat cu Nastase functia de presedinte al Senatului. Nu ma intereseaza presedintia Senatului".

Intrebat care sunt legaturile sale cu presedintele Traian Basescu, el a replicat ca aceasta acuza a fost lansata de Mircea Geoana, prin intermediul lui Marian Vanghelie. Miron Mitrea a facut acest anunt inaintea unei dezbateri organizate de ISD pe teme ideologice, la care participa Ion Iliescu, Adrian Nastase, Cristian Diaconescu si alti social democrati.

Informatia vine dupa ce, in urma cu doua zile, social-democratul declara pentru HotNews.ro ca nu ia in calcul alta varianta decat candidatura la sefia PSD si nu este interesat de presedintia Senatului. "E foarte greu sa-l sprijin (pe Nastase, n.r.) din moment ce mi-am anuntat intentia sa candidez. N-am cum sa iau in calcul nici o alta varianta, in afara de candidatura mea. Nu ma intereseaza in nici un caz functia de sef al Senatului", a subliniat Mitrea. El a precizat ca, in prezent, se concentreaza pe castigarea functiei de presedinte al PSD.

Urmariti interviul cu Miron Mitrea realizat, in studioul HotNews.ro, in data de 12 ianuarie.