Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul deputatului PNL Mihaita Calimente cu privire la savarsirea infractiunilor de fals in declaratii si evaziune fiscala, informeaza un comunicat al ANI.

"Agentia s-a sesizat din oficiu, in conformitate cu dispozitiile art. 4, alin. (2) din Legea 144/2007, republicata, in urma articolului „N-am nicio treaba, am ajutat niște amici din Italia”, publicat in data de 11.03.2009, in saptamanalul „Academia Catavencu”, potrivit caruia domnul MIHAITA CALIMENTE nu ar fi respectat dispozitiile legale privind completarea si depunerea declaratiilor de avere si de interese".

În urma verificărilor a rezultat că datele înscrise în declaraţia de avere aferentă anului fiscal 2008, depusă de parlamentar în data de 12 iunie 2009, sunt incomplete şi inexacte. Potrivit ANI, Calimente nu ar fi menţionat un autoturism Renault, înstrăinat în 28 ianuarie 2009, iar datele privind depozitele bancare fac referire la sume mai mari decât cele deţinute în realitate sau ar fi menţionate chiar depozite bancare inexistente. Astfel, în declaraţia de avere completată pentru anul 2008, deputatul menţionează un depozit bancar în valoare de 35.000 de lei, în realitate acesta fiind de 40,49 lei, iar un alt depozit bancar, cu 25.000 de euro, nu ar exista. Calimente a avut totodată deschis un cont cu 122.249,4, fără a preciza moneda. Acest cont ar reprezenta recuperarea unui debit de la o persoană fizică şi conţinea, la data de 31 decembrie 2008, 1985,93 lei.

Deputatul liberal a declarat pentru HotNews.ro ca "cei de ANI sunt bolnavi si o sa-i dea in judecata pentru calomnie... cei de la ANI fac politie politica si ii ancheteaza pe cei care il critica pe Traian Basescu in emisiunile televizate...nu am stat zi de zi cu declaratia de avere in mana ca sa vad ce bani am scos si am bagat in conturi...banii i-am rulat; in ceea ce priveste masina, un Renault Laguna, am distrus-o intr-un accident ..."