Deputatul PDL Mircia Giurgiu va depune in Parlament un proiect de lege care prevede acordarea unei pauze de masa obligatorii, pentru studenti, cu o durata de doua ore, transmite Mediafax.

Giurgiu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca proiectul este elaborat in colaborare cu presedintele Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Cluj, Marius Bojita, si cu presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Nicolae Hancu.

Bojita a declarat ca pauza de masa de pranz ar trebui sa dureze circa doua ore. "Pentru sanatatea studentilor este important sa stim cand si cum se alimenteaza acestia. Nu va fi o problema ca, in momentul in care se stabilesc orarele de cursuri la universitati, sa existe o pauza de pranz de doua ore, pentru ca studentii sa ia masa de pranz", a afirmat Bojita.

Potrivit acestuia, masura este necesara in conditiile in care s-a inregistrat o crestere a cazurilor de gastrita si ulcer in randul tinerilor.

La randul sau, Nicolae Hancu a precizat ca un student care intra dimineata la cursuri are nevoie de o pauza de masa la pranz, in conditiile in care cursurile dureaza, uneori, pana seara. "Ar fi bine sa facem un sondaj cu organizatiile studentilor sa vedem si care este punctul lor de vedere fata de acest proiect", a spus Hancu.

Deputatul PDL Mircea Giurgiu a precizat ca pauza de masa pentru elevi ar trebui prelungita de la 20 la 30 de minute.

Proiectul ar putea fi depus in Parlament in lunile urmatoare.