Senatorul social-democrat Miron Mitrea cere demisia lui Mircea Geoana de la conducerea PSD si a Senatului, in conditiile in care acesta isi motiveaza, in mod "ridicol si penibil", actiunile prin "atacuri energetice la adresa sa si a familiei sale", potrivit Mediafax. Miron Mitrea a afirmat, in ultimele saptamani, ca nu exclude posibilitatea de a candida la sefia PSD, la congresul asteptat in aceasta primavara.

"Toata motivatia asta este ridicola si ne pune in situatia sa ne intrebam daca un om care isi motiveaza actiunile in acest fel poate conduce partidul si poate fi al doilea om in stat. Dupa parerea mea nu poate si Mircea Geoana ar trebui sa-si paraseasca functiie pe care le are pentru ca este incapabil sa si le duca pana la capat", a afirmat Miron Mitrea.

El a aratat ca afirmatiile lui Mircea Geoana si ale sotiei acestuia, privind presupusele "atacuri energetice" la adresa lor din campania electorala, ar fi pus Romania intr-o situatie ridicola si pe plan international, in conditiile in care presa straina a preluat aceste declaratii: "Ridicolul situatiei in care ne-a tarat si la nivel de tara - am vazut si in Washington Post si in alta parte - este de natura sa ne puna pe ganduri in mod serios. E penibil. A pornit de la Hrebenciuc cu flacara violet. Trecem din penibil in penibil si se dovedeste ca ceea ce am spus eu ca Geoana si Hrebenciuc fac o pereche extrem de nociva pentru partid este adevarat".