Crin Antonescu a declarat, luni, ca Honorius Prigoana este "mai onorabil decat alte progenituri din PDL" si este "superior" Elenei Basescu, relateaza Mediafax. Liderul liberal a facut declaratia intr-o conferinta de presa in care a replicat unei acuzatii venite din partea lui Silviu Prigoana, care spusese ca o dovada a nepotismului lui Antonescu este faptul ca Adinei Valean i-a fost asigurat un loc eligibil la europarlamentare din partea PNL.

Antonescu a declarat, in acest context, ca Valean realizase, la momentul includerii pe lista de candidati PNL intr-un loc eligibil, "mai mult decat au facut jumatate din eurodeputatii PDL".

  • "I-am asigurat (lui Valean, loc eligibil, n.r.). Sigur i-am asigurat. Nu stiu daca trebuie neaparat sa-i raspund, ca nu o sa comentam acum tot ce spune domnul Prigoana. O sa repet faptul ca la momentul in care s-au alcatuit listele, Adina Valean era un eurodeputat care realizase mai multe lucruri decat jumatate din eurodeputatii PDL la un loc inainte de a fi desemnata si inainte de a deveni sotia mea", a sustinut Antonescu.

El a tinut sa spuna ca nu stie ce realizari au europarlamentarii "cardasi de-ai lui Prigoana", precum Theodor Stolojan si Cristian Preda, argumentand ca nu l-a acuzat pe Silviu Prigoana de nepotism.

  • "Nu stiu, de exemplu europarlamentari PD de mare valoare, cardasi de-ai domnului Prigoana, domnul Stolojan, domnul Preda, astia cu ce se ocupa in afara de a aparea din cand in cand candidati de prim-ministrii sau respectiv de a orchestra chipurile disidente in PD. Eu nu l-am acuzat niciodata pe domnul Prigoana de nepotism. Eu am facut doar referire la o afirmatie nefericia, fie facuta si in gluma, «Sa fiti multumiti, ca daca ma suparam o puneam pe nevasta-mea sau pe soacra-mea»", a spus liderul PNL.

Pe de alta parte, Crin Antonescu a tinut sa afirme ca Honorius Prigoana e "mai rezonabil si onorabil decat alte progenituri din PD", spre exemplu Elena Basescu.

  • "Honorius Prigoana e un candidat mai rezonabil, mai onorabil decat alti candidati din PD, decat alte progenituri din PD. Dupa parerea mea Honorius Prigoana e superior Elenei Basescu", a spus Antonescu. Liderul PNL a precizat insa ca a fost deranjat de pretentia lui Honorius Prigoana de a candida.
  • "Daca domnul Prigoana compara situatia din '89 cu situatia de acum, eu sunt gata sa stam de vorba. Eu am vorbit despre niste asemanari mentale intre domnul Basescu si Ceausescu, dar cred ca a gresit partidul. Daca vrea sa iasa in strada il asteptam... Nu stiu de ce s-a referit la o campanie murdara pentru ca n-am vazut atacuri murdare la adresa domnului Honorius Prigoana", a conchis Crin Antonescu.

Anterior, Silviu Prigoana se referise, intr-o declaratie, la acuzatiile de nepotism care i-au fost adresate in urma desemnarii fiului sau, Honorius, candidat in Colegiul 1 din Capitala. "Daca discutam de nepotism, sa ne gandim la sotia domnului Antonescu, cum a intrat a doua pe lista la europarlamentare. Daca pe prietena ta o pui pe lista si nu se numeste nepotism, inseamna ca e o problema", a spus Prigoana.