Cei doi contracandidati pentru fotoliul de deputat din in Colegiul 1 al Capitalei, democrat-liberalul Honorius Prigoana si liberalul Radu Stroe, s-au prezentat la urne duminica dimineata. "Am votat cu speranta ca va invinge politica bunului simt aceasta politica nesimtita a Guvernului incompetent Boc si a Partidului Democrat", a declarat Radu Stroe, citat de Mediafax. "Sunt emotionat. Am votat astazi pentru acelasi motiv pentru care tinerii, acum 20 de ani, au iesit in strada", a spus Honorius Prigoana.

"Cand am votat, m-am gandit la toti oamenii din Colegiul 1 al acestui sector si, de ce nu, la pensionarii carora deja au inceput sa li se fure pensiile, la bugetarii care deja se pregatesc sa fie dati afara si, nu in ultimul rand, la oamenii activi care sunt poate cei mai umiliti de actualul Guvern", a mai adaugat Radu Stroe, care crede ca prezenta la scrutinul partial de astazi va fi de 25-30%.

"Consider ca a venit momentul sa punem punct si sa o luam de la capat", a spus Honorius Prigoana, care a marturisit ca este emotionat.

Honorius Prigoana si Radu Stroe isi disputa fotoliul de deputat din Colegiul 1 al Capitalei, ramas vacant dupa ce liberalul Bogdan Olteanu a devenit viceguvernator al BNR.

Honorius Prigoana a implinit la 10 ianuarie 23 de ani, varsta minima pentru a putea candida la un mandat de deputat.