Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a declarat ca va spune la momentul oportun daca va candida sau nu la sefia partidului la viitorul congres, relateaza Newsin. Vineri, Mircea Geoana a evitat sa comenteze posibila candidatura la sefia PSD a lui Diaconescu, spunand doar ca, daca aceasta va intra in cursa, nu o va face "impins de la spate" de Miron Mitrea.

Intrebat sambata, la Cluj-Napoca, daca se va inscrie in cursa pentru sefia partidului, Diaconescu a spus doar: "voi raspunde la momentul oportun".

El a evitat un raspuns direct atunci cand a fost chestionat daca este de parere ca Ion Iliescu ar putea impune alegerea viitorului sef al formatiunii: "Cel mai greu cuvant in PSD il au membrii. Sunt increzator ca in perioada urmatoare vom intelege necesitatea de a face o reforma prin, nu neaparat schimbarea oamenilor, ci prin o alta aplecare in legatura cu valorile stangii, de care vorbim, poate nu suficient, cat ar trebui, dar, in orice caz, pe care nu o construim in societate atat de mult cat ar trebui".

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat joi seara ca, la felul in care evolueaza situatia din formatiunea social-democrata, este mai probabil sa candideze personal la sefia partidului decat sa-l sprijine pe Cristian Diaconescu.

La randul sau, presedintele PSD Mircea Geoana a spus vineri ca, daca Cristian Diaconescu va candida, o va face pe picioarele sale, nu impins de "tacul" lui Miron Mitrea: "Domnul Diaconescu este un om mult prea solid si mult prea inteligent politic ca sa intre la masa de joc impins din spate cu tacul de catre un Miron Mitrea. Este antiteza in termeni. Ce are Cristian Diaconescu cu un anumit profil cu profilul lui Mitrea? Sub nici o forma. El cred ca a si facut o declaratie publica, ca acest lucru nu-l intereseaza".