Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat, vineri seara, ca spre deosebire de seful statului, care ar fi inconjurat de persoane cu capacitati paranormale, el nu crede in fortele ezoterice. Mircea Geoana a facut aceste afirmatii la Antena 3, dupa ce a fost rugat sa comenteze declaratia lui Viorel Hrebenciuc privind flacara violet, o metoda paranormala care l-ar fi ajutat pe Traian Basescu la dezbaterea finala de la prezidentiale, potrivit NewsIn.

  • "Eu nu cred, stiu ca exista, in serviciile de informatii occidentale si in cele sovietice din spatiul ex-comunist, o intreaga cercetare in jurul acestor subiecte, cu energie si cu chestii de genul acesta. Multa lume crede. Domnul Basescu crede in mod sigur, pentru ca a folosit si foloseste aceste tehnici, inclusiv oameni pe care i-am vazut eu la Palatul Cotroceni, care fac parte din aceasta categorie", a afirmat liderul social-democrat, adaugand ca persoanele respective nu ar fi nici vrajitori, nici ghicitoare, ci sunt cunoscuti "in piata" pentru capacitatile lor.  "Pana la urma, au un CV si sunt foarte cunoscuti. Ii stiu si eu pe vreo doi".
  • "Stau si-i intreb pe cei care se ocupa de protectia presedintelui si de integritatea sistemului de securitate nationala ce cauta oameni de acest gen in proximitatea presedintelui, atunci când isi face treaba ca presedinte, nu ca simplu candidat", a mai spus Mircea Geoana.
  • "Haideti sa nu cautam scuze puerile, dar eu am vazut in timpul dezbaterii, deci in dezbaterea respectiva, oameni care lucreaza cu Basescu pe acest domeniu, prezenti exact in dreapta camerei de luat vederi, cum este colega de la camera 4...Isi faceau treaba. Ce faceau, ce nu faceau, nu stiu, dar i-am vazut cu ochii mei, ii stiu cine sunt. si i-am vazut si la palatul prezidential dupa aia, la Cotroceni, in timpul discutiilor cu partidele politice. Acelasi cetatean, stând acolo linistit, intr-un colt, acasa la el, in casa presedintelui României. O fi ceva, domnilor!", a incheiat liderul PSD.
  • Viorel Hrebenciuc, coordonatorul campaniei prezidentiale a PSD, afirma, in decembrie, dupa turul II, referindu-se la confruntarea electorala dintre Traian Basescu si Mircea Geoana, ca in ziua de joi, in general, Traian Basescu este in forma maxima pentru ca este ziua flacarii violet. El a invocat si faptul ca cei de la PDL, ca si Basescu, au purtat in campanie cravate si pulovere violet: "In ziua de joi, in general, Traian Basescu este in forma maxima pentru ca cel putin cei care se ocupa de… stiu ce inseamna ziua de joi, este ziua flacarii violete si daca ati observat, toti cei din PD purtau violet, si cravatele, si puloverele si puloverul pe care-l purta Basescu, deci exista o filiatie aici, dar e de cu totul alta natura. Eu cred in treaba asta si de-aia nu-i cazul sa dezvoltam aici subiectul, ar trebui sa facem o emisiune separata numai pe acest subiect. Sa n-o luati ca o gluma chestia asta".
  • Presedintele Basescu s-a declarat insa amuzat de insinuarile lui Viorel Hrebenciuc: "Totul pleaca de la o intâmplare. Pe 4 noiembrie, de ziua mea, de la o familie care ne e mai apropiata, nu spun prieteni, am primit cadou un pulovar mov si o camasa cu dungi mov. Mi-au placut foarte mult si le-am purtat inclusiv in campanie… Mi se pare ca la Timisoara am fost cu pulovar mov si cu o camasa cu dungi mov. Ce nu stie Viorel Hrebenciuc, movul este culoarea anului. Deci cravatele mov sunt in trendul modei”, a explicat Traian Basescu, in decembrie anul trecut.