Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, a afirmat ca un PSD condus de Miron Mitrea ar reprezenta un partid subordonat lui Traian Basescu, informeaza Mediafax. Liderul social-democrat a adaugat ca un PSD condus de Adrian Nastase ar reprezenta o intoarcere in timp.

Intr-o emisiune desfasurata la postul de televiziune Antena 3, Geoana a afirmat ca o eventuala presedintie a lui Miron Mitrea ar constitui o varianta in care PSD se va subordona lui Traian Basescu si PDL. "In clipa in care esti recunoscut ca te-ai dat pe mana cu Traian Basescu, atunci nu mai are rost sa faci niciun comentariu", a spus Geoana, care s-a declarat convins ca Mitrea nu va candida la Congres pentru functia de presedinte.

Referindu-se la posibila candidatura a lui Adrian Nastase la functia de presedinte al partidului, Geoana a declarat ca o asemenea varianta ar insemna intoarcerea partidului "intr-un orizont de timp care nu mai este atragator".

Geoana a evitat sa comenteze posibila candidatura la sefia PSD a lui Cristian Diaconescu. El a spus doar ca, daca Diaconescu va candida, nu o va face "impins de la spate" de Miron Mitrea.