Honorius Prigoana etichetat "baiatul lu' tata" sau "baiatul de Dorobanti" (23), se lupta pentru colegiul nr 1 cu candidatul PNL Radu Stroe (61) catalogat politician cu o larga experienta politica, fost activist de partid, apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu in perioada cat a fost la guvernare si perdant al alegerilor parlamentare in 2008. Prigoana junior a fost propus si sustinut de catre presedintele PD-L, Emil Boc pentru a candida la alegerile pentru colegiul uninominal 1 din Bucuresti. Radu Stroe este sustinut de PNL si PSD, care a renuntat sa-si mai desemneze propriul candidat. Marian Vanghelie si Andrei Chiliman, sefii filialelor PSD si PNL Bucuresti au anuntat ca vor semna un protocol.

Nominalizarea lui Honorius Prigoana a starnit controverse in interiorul partidului. Organizatia PD-L sector 1 il nominalizase pe Viorel Tudorache drept candidat, insa conducerea partidului si presedintele Emil Boc au reusit sa-l impuna pe Prigoana junior drept candidatul oficial al PD-L. Presa a speculat ca nominalizarea acestuia a fost rasplata oferita de Traian Basescu lui Silviu Prigoana pentru sustinerea oferita in campania prezidentiala.

Europarlamentraul Cristian Preda a criticat promovarea lui Prigoana jr. declarand ca desemnarea sa "este semnul unei tendinte clare de oligarhizare a PD-L".

Honorius Prigoana si-a lansat candidatura pe 4 ianuarie la sediul PD-L din Modrogan in prezenta presedintelui partidului Emil Boc care a avut numai cuvinte de lauda la adresa acestuia ."Este un tanar cu studii de specialitate, asociat la un numar mare de firme, are energia si dinamismul tineretii, este un simbol al noii generatii".

Prigoana junior a declarat ca principalul obiectiv "este reformarea statului". "Eu vreau sa fac parte din reformarea Parlamentului. Reprezint generatia tanara si astfel vreau sa punem punct anumitor practici si sa o luam de la capat. Acesta este si sloganul sub care candidez: Punct si de la capat. Aici ma refer la faptul ca trebuie sa punem punct jocurilor politicianiste de pana acum, sa venim cu o echipa noua si cu proiecte noi pentru viitorul Romaniei",

  • Sloganul camapaniei: Punct si de la capat
  • Obiective: finalizarea metroului in zona 1 Mai, inelul de centura in partea de nord, gradina de vara a parcului Bazilescu”. 
  • Modelul lui Prigoana: presedintele Traian Basescu 
  • Conform declaratiei de avere depuse la ANI, Honorius Prigoana detine actiuni in 35 de firme, majoritatea facand parte din holdingul familiei sale, Rosal. La firma Rosal Group LLC Chicago detine trei sferturi din actiuni, cotate la 1,5 milioane de dolari. Prigoana detine obiecte de arta in valoare de 50 000 de euro si ceasuri in valoare de 25 000. Declara ca are in conturi aproximativ 20.000 de lei. In schimb nu are nici casa, nici masina, conform declaratiei de avere. La capitolul datorii, are de returnat  unor institutii financiare romanesti si straine mai mult de 70.000 de euro.

In cele doua saptamani de campanie, Honorius Prigoana a fost vizibil la televizor in diverse emisiuni. La postul de televiziune Realitatea TV, Prigoana a declarat ca isi autofinateaza campania singura iar bugetul este 50.000 de euro.

"Eu ma autofinantez in campania electorala. Eu am un buget, pe care mi l-am stabilit singur, de 50.000 de euro. Daca va fi nevoie de mai mult, nu va fi o problema pentru mine sa investesc mai mult in aceasta campanie, insa nu cred ca va fi nevoie pentru ca deja mi-am comandat tot ce tine de partea de print si outdoor si ma costa circa 10.000 de euro. Candidatul PD-L a tinut sa precizeze pe unde s-a dus ca nu este "baiat de Dorobanti" si nu a fost nicodata implicat in scandaluri mondene. Prigoana a declarat ca a intrat in politica pentru ca are o situatie materiala buna ceea ce il face "incoruptibil".

Prigoana a declarat in cadrul unui interviu Hotnews.ro ca este impotriva nepotismului in mediul public si crede ca faptul ca a fost „uns” de PD-L drept candidat pentru scaunul de deputat in Colegiul 1 din Bucuresti nu are nicio legatura cu numele sau.

„ Nepotismul este acceptabil atunci cand este vorba despre mediul privat (un proprietar de firma are oricand mai multa incredere intr-un membru al familiei decat intr-un strain sa conduca acea firma), insa sunt impotriva nepotismului in mediul public si o societate nu se poate dezvolta durabil bazandu-se pe asta. Meritocratia este singurul mod prin care o societate se poate dezvolta sanatos"

La lansarea candidaturii sale a oferit presei o "mica atentie". Prigoana junior a oferit presei care a participat la lansarea candidaturii sale o rama foto electronic in valoare de aproximativ 200 lei. Potrivit cotidianului Gandul, Prigoana junior a furat startul minicampaniei electorale. De sarbatori, a trimis alegatorilor din colegiul 1 felictari iar in zona Chibrit-Pajura-Bucurestii si-a lipit pe stalpii si ferestrele colegiului semnul electoral: o portocala intr-un patrat albastru.

In cadrul unei conferinte de presa Honorius Prigoana l-a acuzat de mita electorala pe contracandidatul sau, liberalul Radu Stroe, prezentand un filmulet video in care acesta, insotit de primarul PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, apar in timp ce distribuie pachete cu ghiozdane si rechizite unor elevi dintr-o scoala din colegiul electoral.

La aniversarea a 23 de ani, Honorius Prigoana a invitat-o la petrecere pe fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu. Prigoana junior si-a serbat ziua de nastere la sediul sau de campanie din Sectorul 1 al Capitalei cu tort si sampanie iar EBA l-a asigurat pe tanarul candidat de tot sprijinul ei.

Radu Stroe, sustinut de Chiliman si Vanghelie

Candidatul PNL Radu Stroe este catalogat politicianul versat cu o larga experienta politica, fost activist de partid, suspectat de colaborare cu securitatea, apropiat al lui Calin Popescu Tariceanu in perioada cat a fost la guvernare si perdant al alegerilor parlamentare in 2008

Stroe detine functia de secretar general al PNL si este sustinut atat de primarul liberal Andrei Chiliman cat si de PSD. Stroe nu are un site personal in care sa-si prezinte proiectul cu care vine in fata alegatorilor, ci este promovat pe site-ul oficial al PNL.

In perioada guvernului Tariceanu, presa a relatat ca Radu Stroe a detinut functia de secretar general al Guvernului si in acelasi timp functia de deputat. In 2008 , la propunerea lui Calin Popescu Tariceanu, senatorul Radu Stroe a fost investit in functia de ministru delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, fara a renunta insa la functia si privilegiile detinute in Senat, cele doua functii fiind incompatibile.

Conform CV-ului sau, Radu Stroe a absolvit, in anul 1971, Institutul de Marina Civila din Constanta. In perioada 1972-1974 a lucrat ca ofiter de marina si inginer de navigatie la Navrom Constanta. A trecut apoi, in 1975, in cadrul Departamentului Transporturi Navale din Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor, ca inginer principal III. In 1981, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. Intre 1986 si 1989, a lucrat ca inginer principal la administratia Canalului Dunare-Bucuresti.

A fost membru al Partidului Comunist Roman si activist UTC in cadrul ministerului. Stroe a fost suspecat ca ar fi colaborat cu Securitatea, insa a negat orice fel de implicare in acest sens.

In 1990, dupa ce a intrat in Partidul National Liberal, a fost promovat in cadrul Ministerului Transporturilor, unde a ocupat succesiv, pana in 1996, functiile de director general adjunct, director general si consilier al ministrului. In perioada 1997-1998, a fost numit secretar general adjunct al guvernului Victor Ciorbea, iar intre 1998 si 2000, in guvernul Radu Vasile, a fost promovat secretar general al Guvernului.

In 2000-2004 a detinut functia de deputat de Maramures. In perioada februarie-septembrie 2001, a fost membru al Biroului permanent al Camerei Deputatilor. De asemenea, a fost membru al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

.

In 2004 a devenit senator PNL pe listele Aliantei D.A. - Dreptate si Adevar. Din 2005, a devenit presedinte al Comisiei comune permanente a Camerei Deputatilor si Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului Roman de Informatii.

  • Proiecte: sarciniile lui Chiliman pe care si le-a asumat in campania electorala, pachetul de legi care prevede reorganizarea servicilor secrete (legile securitatii), reforma administratiei de stat. Conform declaratiilor sale, Stroe are proiecte care cuprinde trei elemente. "Elementul cu caracter local de colegiu, si eu voi fi obligat sa-mi asum toate sarcinile pe care primarul Chiliman si le-a asumat in campania electorala cand a castigat Primaria, e vorba deci de zona colegiului. A doua componenta a proiectului este o mai veche dragoste a mea pentru ca tot a incremenit in Parlament de vreo 2-3 ani de zile: reluam si speram sa fie cu mai mult succes parchetul de legi ale securitatii. Si o a treia componenta este reforma administratiei de stat”.
  • Sloganul de campanie: "Lupt impotriva nesimtirii". Stroe a declarat a refuzat o inatnire sau orice fel de polemica cu contracandidatul sau Honorius Prigoana. "Eu nu am ce discuta cu acest domn. Eu consider ca aceasta lupta este finalmente dusa intre doi candidati dar in realitate este o batalie dusa intre doua forte politice, intre PNL care face politica bunului simt si PD-L care face un alt gen de politica. Noi vrem sa facem politica bunului simt si sa stopam politica nesimtita, noi dorim sa ne respectam cuvantul dat, sa ne aplecam asupra doleantelor romanilor".
  • Conform declaratiei de avere Radu Stroe, detine, un apartament in Predeal, un teren agricol de 3,5 hectare in judetul Iasi, are 170.000 de lei si 54.000 de euro in cont, si venituri salariale de peste 79.000 lei. Candidatul liberal detine mai multe conturi bancare care insumeaza peste 54.000 de euro si 170.000 de lei. Stroe a obtinut in anul fiscal 2008 venituri salariale de 79.116 lei pentru functia de consilier-director de programe la compania Frontal Communication SRL din Otopeni. Liberalul nu este actionar al niciunei firme si nici membru in vreun consiliu de administratie.