Ion Iliescu a declarat joi ca Adrian Nastase poate redeveni presedinte al PSD, fiind unul dintre potentialii candidati la presedintia partidului, el afirmand ca l-ar sustine "fara indoiala" pentru aceasta functie, informeaza Mediafax. Presedintele de onoare al PSD a precizat totodata ca Nastase este ancorat in prezent, dar si in viitor, urmand ca dupa viitorul congres sa devina "unul din oamenii de baza in noua conducere a partidului".

"Nastase este ancorat in prezent si este si in viitor. Este vicepresedinte al Camerei si presedinte al Consiliului National al PSD. O sa fie congres, in curand, si va fi unul dintre oamenii de baza in noua conducere a partidului", a spus Ion Iliescu despre Adrian Nastase.

Intrebat daca Adrian Nastase poate fi din nou presedinte al PSD, Iliescu a raspuns: "Poate. Este unul dintre candidatii potentiali". Chestionat apoi de ziaristi daca l-ar sustine pe Nastase pentru functia de presedinte PSD, Iliescu a raspuns: "Fara indoiala".

Iliescu a mentionat totodata ca problema in ceea ce-l priveste pe viitorul presedinte al PSD trebuie judecata intr-un context mai general, importanta in acest moment fiind elaborarea strategiei politice a partidului, in calitatea sa de partid de opozitie, si dupa rezolvarea "problemelor de fond" va decurge si rezolvarea problemei "factorului uman". "Eu privesc in ansamblu. Mie nu-mi place aceasta alunecare, aceste discutii. Ca-i Ionescu, ca-i Popescu, ca-i Dumitrescu. Asta este mai putin important. Ar trebui ca toti Ionestii si Popestii luati impreuna sa formeze o echipa si fiecare sa aduca ce are mai bun", a spus Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a participat joi la evenimentul organizat de Fundatia "Titulescu", acolo unde Adrian Nastase si-a lansat doua dintre volumele sale "Romania dupa Malta". Iliescu a facut aceste declaratii dupa eveniment, el raspunzand astfel intrebarilor jurnalistilor.