Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu le-a cerut, luni, presedintelui Basescu si liderului PDL, Emil Boc, prin intermediul unei scrisori postate pe blogul sau, sa prezinte public oferta pe care ar fi facut-o PNL pentru a intra la guvernare, sustinand ca aceasta nu a existat.

"Este de datoria dumneavoastra, ca lideri politici exponentiali, sa prezentati public motivul real pentru care PNL a fost ademenit la guvernare. Ar fi trebuit, oare, ca liberalii sa accepte aceasta evidenta incercare a PDL de a gasi un tap ispasitor pe care sa arunce vina si responsabilitatea unei guvernari care se anunta dificila? Va informez, stimati domni, ca rolul decorativ pe care l-ati gandit pentru PNL intr-un eventual guvern marioneta pentru a nu mai avea opozitie, cel putin in partea dreapta a esichierului politic, nu reprezinta o varianta de luat in calcul de catre partidul din care fac parte", se arata in scrisoarea deschisa.

In finalul postarii se arata: "Am fost acuzat in nenumarate randuri, pe nedrept, ca negociez intrarea PNL la guvernare, in situatia in care structura noului executiv era deja stabilita. Indiferent care ar fi raspunsul dumneavoastra, va invit sa va asumati guvernarea in forma pe care ati ales-o si sa lasati PNL sa se preocupe de activitatea sa de partid de opozitie, situatie pe care nu doresc sub nicio forma sa o influentez".

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, sambata, ca le va cere luni premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, sa prezinte o oferta concreta PNL in vederea intrarii la guvernare, cerand ca liberalii sa se ocupe de finante, investitii si infrastructura.

"O sa le trimit, luni, presedintelui PDL, Emil Boc si presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o scrisoare deschisa, prin care le voi cere sa faca publica oferta pentru intrarea PNL la guvernare", a sustinut Relu Fenechiu.