Comisiile de buget-finante au aprobat, sambata, cu 24 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere, bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), niciun amendament care stipula alocari de noi fonduri sau majorari nefiind admis, informeaza Mediafax. Bugetul MTI a trecut, practic, in forma Guvernului, fiind admise doar doua amendamente agreate si de Ministerul Finantelor, dar si de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Unul dintre amendamente viza corectarea unei erori de tehnoredactare, in timp ce celalalt privea achizitionarea a patru aeronave pentru Scoala de Aviatie Civila Superioara, iar pentru dotarea acestei institutii aflate in subordinea ministerului au fost alocate 11.724 mii lei.

Ministrul Radu Berceanu le-a spus parlamentarilor ca la nivelul ministerului se cauta solutii pentru un numar concret de proiecte mari, unde este nevoie sa se obtina aprobarea de spatiu fiscal. "Sursele de finantare exista, spatiul fiscal ne creeaza probleme", a spus Berceanu. Afirmatiile sale au fost sustinute si de secretarul de stat din ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina, care a aratat ca spatiul fiscal nu a permis alocarea de fonduri mai mari, la nivelul necesitatilor.

Berceanu a vorbit, totodata, de dificultatile preluarii fondurilor de la UE, el precizand ca, pentru autostrazi, fondurile de la UE sunt in jurul a un miliard si jumatate de euro, ceea ce ar echivala cu 150-180 de kilometri de autostrada.

Unii parlamentari au facut si glume pe acest subiect. "Auzi, da’ bani de pene ai?", i-a spus un parlamentar lui Berceanu, in timp ce un altul a spus ca, daca Berceanu face 150 de kilometri de autostrada, el isi pune pene.

Berceanu a respins toate amendamentele sustinute in special de catre parlamentarii PSD, el subliniind ca nu pot fi alocate fonduri suplimentare, nici transferate fonduri de la unele lucrari la aletele, functie de interesele fiecaruia legate de colegiul in care a fost votat, intrucat nu exista bani.