Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, sambata, ca le va cere luni premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, sa prezinte o oferta concreta PNL in vederea intrarii la guvernare, cerand ca liberalii sa se ocupe de finante, investitii si infrastructura, transmite Mediafax. "O sa le trimit, luni, presedintelui PDL, Emil Boc si presedintelui Romaniei, Traian Basescu, o scrisoare deschisa, prin care le voi cere sa faca publica oferta pentru intrarea PNL la guvernare", a sustinut Relu Fenechiu.

Liderul PNL a explicat ca demersul sau are la baza declaratiile liderilor PDL care, "in fata camerelor de luat vederi spun ca ei i-au invitat pe liberali sa intre la guvernare, iar liberalii nu vor sa vina".

"Trimit aceasta scrisoare lui Boc si lui Basescu pentru ca acestia sunt factorii implicati in formarea Guvernului in acest moment. Fac acest lucru pentru a pune capat discutiilor de la televiziuni ale PDL-istilor de genul: «De ce nu veniti (liberalii - n.r.) la guvernare!»", a spus Fenechiu.

In plus, Relu Fenechiu a explicat ca o oferta de luat in discutie pentru liberali ar fi oferirea gestionarii de catre PNL a politicilor liberale ce tin de finante, investitii si infrastructura, lasand sa se inteleaga ca PNL vizeaza ministerele de Finante, Dezvoltare si Infrastructura.

"Daca cei de la PD ar fi de acord ca noi, liberalii, sa gestionam politicile legate de finante, de investitii si de infrastructura, care sunt importante pentru noi, atunci ne asezam la masa si discutam. Liderii PDL spun mereu ca ne-au invitat la guvernare, dar ca noi am refuzat sa intram. Insa nu ne-au facut niciodata vreo oferta pentru a intra la guvernare", a mai spus Fenechiu.

Intrebat daca va discuta despre aceasta solicitare si despre scrisoarea deschisa, luni, in sedinta BPC, liderul PNL a mentionat ca va face acest demers "in nume personal".