Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda, afirma marti, pe blogul sau, ca "desemnarea lui Prigoana jr. drept candidat este semnul unei tendințe clare de oligarhizare a PDL". El raspunde astfel declaratiilor facute in ultimele zile de presedintele PD-L, Emil Boc. In replica, vicepresedintele partidului, Ioan Oltean, a declarat pentru RFI ca "modernizarea PDL nu poate fi facuta de pe bloguri".

Europarlamentarul democrat-liberal Cristian Preda, afirma ca "desemnarea lui Prigoana jr. drept candidat este semnul unei tendințe clare de oligarhizare a PDL". Intr-un material publicat pe blogul sau, Preda ii raspunde presedintelui PDL, Emil Boc, care declarase ca Sever Voinescu si Cristian Preda "au mai putina experienta politica in partid, fiind si mai noi, astfel incat daca vor participa mai mult la dezbaterile interne care au avut loc, se vor lamuri".

"Desemnarea lui Prigoana jr. drept candidat este semnul unei tendințe clare de oligarhizare a PDL", sustine Preda, adaugand ca "daca e cineva care crede ca oligarhii noștri sunt mai buni decat oligarhii lor, acela se inșala".

Cristian Preda l-a criticat luni, pe blogul sau, pe Honorius Prigoana pentru excesul de retorica pe care il dovedeste in campanie folosind ideea modernizarii statului. "Tanarul Prigoana ar trebui de altfel sa inteleaga sensul competitiei in care a intrat si sa nu isi conduca retorica pe un teren mai accidentat decat cel cu care e obisnuit domnia sa, sofer cu numeroase amenzi la activ".

"Fenomenul de oligarhizare a partidelor și, prin ele, a vieții publice trebuie stopat. Președintele Basescu a asumat aceasta credința cu forța și PDL a subscris discursului antioligarhi. A facut-o și dl Boc. Numai ca PDL in general și dl Boc in particular au o problema daca vad oligarhia doar in curtea adversarilor", scrie Preda.

Europarlamentarul PDL afirma: "Candidatul Prigoana Honorius e bun, zice premierul Boc pe 4 ianuarie, deoarece are experiența in afaceri. Eu și amicul Voinescu nu suntem buni, zice tot premierul Boc a doua zi, pe 5 ianuarie, deoarece nu avem experiența in partid. Sunt puțin mirat. Eu il respectam pe dl Boc tocmai pentru ca NU provine din lumea afacerilor intrepatrunse cu politica. Iar acum aflu de la domnia sa ca, de fapt, respecta DOAR lumea afacerilor și crede ca, daca n-ai aceasta „origine sanatoasa”, nu… ai experiența. Tare m-aș bucura sa clarificam chestiunea!"

Ioan Oltean: Modernizarea PDL nu poate fi facuta de pe bloguri

Modernizarea PDL nu poate fi facuta de pe bloguri, a declarat la RFI vicepresedintele partidului, Ioan Oltean. El comenteaza astfel declaratiile facute de euro-parlamentarul Cristian Preda si parlamentarul Sever Voinescu. Cei doi au cerut reformarea Partidului Democrat Liberal, criticand mai mult sau mai putin voalat politica de cadre a formatiunii, aluzie la candidatura lui Honorius Prigoana pentru un loc de deputat.

  • Partidul Democrat Liberal n-as putea spune ca nu resimte nevoia unei anumite modernizari, dar aceasta modernizare nu poate fi facuta din afara partidului, nu poate fi facuta prin voci singulare spuse pe bloguri. Un partid se modernizeaza din interior, un partid se reformeaza prin participarea tuturor membrilor si nu a unor membri singulari, unor voci singulare, asa cum am spus, a caror manifestare este resimtita doar pe bloguri personale si nu in interiorul partidului.
  • Partidul Democrat Liberal are o problema, in sensul ca n-a avut niciodata o politica de cadre evidenta, foarte bine sustinuta, foarte bine consolidata. In aceasta privinta, nu numai eu, ci si multi alti membri marcanti ai partidului realizeaza acest lucru. PDL trebuie sa desfasoare o politica de cadre mult mai evidenta, mult mai selectiva si mult mai antrenata in cercul larg al populatiei din Romania, nu numai in interiorul partidului, ci si in afara lui, in cadrul societatii civile. Asta inseamna ca partidul nu are o baza de date atat de bine pusa la punct, incat in orice moment sa poata sa scoata din baza de date o personalitate care sa fie propusa pentru o anumita functie.