Candidatul PNL pentru colegiul 1 din Sectorul 1 Bucuresti, Radu Stroe, a declarat, luni, ca spera ca va convinge electoratul prin experienta sa din administratia de stat, mentionand ca porneste in campanie cu un buget de 30-35 de mii de euro si cu speranta de a ajunge sa obtina 50.000 de euro, relateaza Mediafax. Intrebat daca este pregatit pentru cursa electorala, Stroe a raspuns: "Am luat ultimele masuri operative, in zilele urmatoare vor fi cunoscute public, dar masina a pornit".

Radu Stroe a anuntat ca seful campaniei electorale este Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 si presedintele PNL Bucuresti.

Intrebat cu ce proiecte porneste in campanie, liberalul a mentionat ca are un proiect bazat pe trei componente.

"Proiectul meu cuprinde trei elemente: elementul cu caracter local de colegiu, si eu voi fi obligat sa-mi asum toate sarcinile pe care primarul Chiliman si le-a asumat in campania electorala cand a castigat Primaria, e vorba deci de zona colegiului. A doua componenta a proiectului este o mai veche dragoste a mea pentru ca tot a incremenit in Parlament de vreo 2-3 ani de zile: reluam si speram sa fie cu mai mult succes parchetul de legi ale securitatii. Si o a treia componenta este reforma administratiei de stat", a spus Stroe.

El a explicat ca reforma administratiei de stat "ia in considerare ca un prim pas reforma constitutionala, dar in realitate trebuie facuta la nivelul administratiei de stat, pentru ca marile fonduri, imensele fonduri cheltuite cu mai mult sau mai putin cap si care sunt mai mult sau mai putin conturabile sunt in aceasta zona unde actioneaza zeci de mii de primari, viceprimari, consilieri de toate felurile".

"Sigur ca am in vedere si chestiunea reformei de administratie, in special si la administratia centrala. In ceea ce voi da publicitatii in cateva zile, ca o brosura, reforma administratiei centrale este un cap de pod de la care trebuie pornit in reforma administratiei de stat. Cam acestea sunt cele trei componente ale proiectului politic cu care merg in campanie si eu mizez pe faptul ca bucurestenii sunt niste oameni bine informati, sunt oameni care cunosc realitatile politice ale Romaniei, ale Bucurestiului si sunt convins ca prin intermediul echilibrului meu, experientei mele in administratia de stat, sa conving mai bine electoratul", a spus liberalul.

Candidatul PNL a mai spus ca nu intentioneaza sa faca niciun fel de declaratii sau atacuri, sau declaratii de orice fel la adresa contracandidatului sau Honorius Prigoana. "Sigur ca nu eu voi stabili daca e sau nu un contracandidat important, ci va stabili electoratul", a spus Stroe.

Biroului Electoral al Circumscriptiei Municipiului Bucuresti a decis ca Honorius Prigoana (PDL) si Radu Stroe (PNL) sunt candidatii "definitivi" in alegerile parlamentare partiale pentru colegiul 1 din Capitala, desi Curtea Constitutionala nu s-a pronuntat in cazul lui Remus Cernea (Partidul Verde), a carui candidatura a fost respinsa de Biroul Electoral.

Alegerile partiale in colegiul 1 pentru Camera Deputatilor vor avea loc in 17 ianuarie. Campania electorala a inceput in 2 ianuarie si se incheie in 16 ianuarie, la ora 7.00.