Presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, i-a adresat miercuri, lui Traian Basescu, invitatia de a efectua o vizita oficiala in Republica Moldova, intr-o "perioada convenabila pentru seful statului roman", pentru discutii pe marginea sustinerii, de catre Romania, a procesului de integrare europeana a Republicii Moldova. Mihai Ghimpu declarase, marti, ca Traian Basescu ar putea ajunge la Chisinau dupa sarbatorile de iarna.

"Excelenta, doresc sa constat cu satisfactie ca anul 2009 a deschis largi perspective pentru dezvoltarea relatiilor dintre Chisinau si Bucuresti. in acest context, in vederea identificarii noilor oportunitati de cooperare bilaterala si a cailor de valorificare a lor cit mai eficienta, am deosebita placere de a Va adresa invitatia sa efectuati o vizita oficiala in Republica Moldova, intr-o perioada convenabila Dumneavoastra", a scris Mihai Ghimpu in mesajul adresat lui Traian Basescu, postat pe site-ul oficial al Presedintiei Republicii Moldova.

"Sunt convins ca, in cadrul acestei vizite, vom avea posibilitatea sa discutam despre noile modalitati de consolidare si extindere a cooperarii interstatale, in interesul cetatenilor de pe ambele maluri ale Prutului, sa facem un amplu schimb de opinii asupra proceselor democratice din Republica Moldova si sa convenim asupra unor noi masuri de sustinere de catre Romania a eforturilor noastre vizind realizarea obiectivului strategic pe care ni l-am propus - integrarea europeana", se mai arata in scrisoarea lui Mihai Ghimpu.

"Asigurandu-va si cu aceasta ocazie ca apreciez inalt atitudinea frateasca pe care ati manifestat-o fata de Republica Moldova in calitatea Dumneavoastra de sef de Stat, cu speranta de a Va intilni cit mai curind la Chisinau, doresc sa reiterez, Excelenta, urarile mele de sanatate, de succes si prosperitate pentru Dumneavoastra personal, pentru membrii familiei Dumneavoastra, precum si pentru toti romanii cu ocazia frumoaselor sarbatori de iarna. impreuna cu traditionalul „La multi ani!”, Va rog sa acceptati, Excelenta, expresia celei mai inalte consideratii”, incheie Mihai Ghimpu.