Deputatul UDMR de Bihor Lakatos Peter crede ca Laszlo Tokes este "cel mai invidios politician al anului", afirmand ca acesta nu l-a felicitat pe Cseke Attila pentru functia de ministru al Sanatatii si nu l-a sustinut pe Klaus Iohannis pentru postul de premier, relateaza Mediafax.

Deputatul UDMR de Bihor Lakatos Peter a prezentat, marti, intr-o conferinta de presa, un bilant politic al anului 2009, intocmit de el, potrivit caruia cel mai important eveniment politic cu efecte imediate asupra populatiei a fost acordul cu Fondul Monetar International, deoarece consecintele acestuia s-au simtit inca din acest an, iar scrutinul pentru alegerea presedintelui a fost cel mai mediatizat eveniment politic.

Totodata, Lakatos a spus despre Laszlo Tokes ca este "cel mai invidios politician al anului 2009". "A acceptat sa fie pe primul loc pe lista UDMR ( la alegerile europarlamentare - n.r.), dar cand au iesit trei europarlamentari, iar Marko Bela a cules laudele, nu i-a mai convenit UDMR", a explicat Lakatos.

El a spus ca isi permite sa il critice pe Tokes si pentru faptul ca nu l-a felicitat pe bihoreanul Cseke Attila pentru functia de ministru al Sanatatii si pentru ca nu l-a sustinut pe Klaus Iohannis pentru postul de premier.

  • Imposibilul politic al anului: Basescu sa ceara renumararea promisiunilor neonorate in primul mandat

Deputatul a "identificat" si imposibilul politic al anului 2009, adica fapta care nu are nicio sansa sa devina realitate. "Imposibilul politic absolut este ca noul presedinte, Traian Basescu, sa conteste la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei procesul-verbal de predare-primire a functiei de presedinte si sa ceara renumararea promisiunilor neonorate de predecesorul sau, pe motiv ca nu s-au indeplinit urmatoarele: statul roman reformat, administratia descentralizata, marii corupti judecati si predarea lui Omar Hayssam", a spus Lakatos Peter.

  • 2010 - anul dentistului in calendarul lui Boc: Strangem din dinti

In ceea ce priveste anul urmator, Lakatos a spus ca "in calendarul lui Boc, 2010 este anul dentistului". "In calendarul lui Boc, 2010 este anul dentistului, pentru ca jumatate de an a tot zis sa strangem din dinti. Asa ca doar dentistii o vor duce bine, ca noi tot nu avem ce manca", a adaugat deputatul UDMR.

Totodata, Lakatos crede ca in 2010 Parlamentul are ultima sansa de reformare a Constitutiei, in sensul unei Romanii democratice, nu "semi-prezidentiale". "Se poate face doar printr-o opozitie critica, corecta, constructiva", a precizat parlamentarul.

  • Previziunea imbucuratoare: Nu vor mai fi alegeri

In ceea ce il priveste pe el, Lakatos a spus ca va ramane un critic obiectiv al Guvernului, chiar daca UDMR este la guvernare. "Inclusiv ieri ( luni - n.r.) l-am sunat pe Marko Bela si i-am spus ca nu il pot injura, pentru ca mi-e sef, dar, ca vicepremier, il pot critica. I-am reprosat ca proiectul de buget nu este pe site", a afirmat Lakatos.

Deputatul UDMR a adaugat ca cea mai optimista previziune a sa pentru 2010 este ca nu vor fi alegeri, adaugand ca este "singura previziune imbucuratoare".