Noul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, miercuri, imediat dupa instalarea in functie, ca doreste repatrierea elitelor stiintifice incetul cu incetul.

"Eu insumi am activat in diaspora si cred ca aici va fi un semnal foarte bun pe care-l voi da pentru repatrierea elitelor stiintifice, incetul cu incetul", a declarat ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Noul ministru al Educatiei a precizat cateva dintre lucrurile asupra carora se va apleca in zilele urmatoare. "Este vorba despre buget, despre organizarea impecabila a noului bacalaureat. De asemenea, intre primele lucruri asupra carora voi insista va fi reforma curriculara, pentru ca aici sta esenta reformei", a adaugat Funeriu, citat de Mediafax.

El a precizat ca nu poate fi facuta reforma curriculara daca profesorii nu sunt foarte bine pregatiti, daca nu exista perfectionarea continua a cadrelor didactice.

In ceea ce priveste invatamantul superior, Funeriu a spus ca efortul esential este recredibilizarea universitatilor romanesti. "Sa nu mai existe sintagma universitati - fabrici de diplome", a mai spus ministrul Educatiei.