Guvernul Emil Boc a obtinut la votul de investitura 36 de voturi in plus fata de majoritatea de 240 de parlamentari pe care se baza, cea mai mare parte provenind de la PSD, in ciuda ordinului direct dat de liderul social-democrat Mircea Geoana, au declarat, pentru HotNews.ro, surse parlamentare.

In total, Cabinetul a intrunit 276 de voturi pentru si 135 impotriva, dintr-un total de 470 de parlamentari. In conditiile in care, PDL, UDMR, independentii si minoritatile au fost in formatie completa la vot, rezulta ca cele 59 de absente s-au inregistrat din randul PSD si PNL.

PNL are 77 de parlamentari dar, potrivit prim-vicepresedintelui liberal, Ludovic Orban, doar trei parlamentari nu au votat cu bilele la vedere. El a refuzat sa spuna despre cine este vorba, dar a subliniat ca cei care au incalcat disciplina de partid vor fi exclusi din PNL. Orban a recunoscut ca numarul mare de voturi suplimentare obtinute de Cabinet a reprezentat o "surpriza neplacuta" pentru el.

In cursul discursului sustinut de premierul Emil Boc, parlamentarii PSD au parasit sala de plen, fiind convocati intr-o sedinta cumuna a grupurilor. Aici, Mircea Geoana a cerut social-democratilor sa paraseasca sala in momentul votului de investitura, dar propunerea a fost respinsa prin vot. Pana la urma, decizia a fost de a se vota cu bilele la vedere, impotriva Guvernului, dar se pare ca decizia partidului nu a fost respectata de proprii parlamentari.

Acest vot in favoarea Guvernului Boc este pus de sursele citate pe seama disidentei din partid impotriva conducerii asigurate de Mircea Geoana.

De asemenea, sursele parlamentare afirma ca, in sesiunea din februarie, circa cinci parlamentari din PSD ar putea sa-si anunte afilierea la grupul independentilor, care ar ajunge astfel la 30 de persoane.