Gabriel Sandu, propus la conducerea Ministerului Comunicatiilor, a primit, marti, aviz pozitiv din partea comisiei de specialitate din Parlament, cu 17 voturi pentru, unul impotriva si o absenta.

Gabriel Sandu, actualul ministru al Comunicatiilor si posibil viitorul, a declarat in cadrul audierilor ca pe perioada mandatului sau este exclusa privatizarea Postei Romane si se va merge pe modernizarea institutiei.

"In perioada cand voi fi ministru este exclusa privatizarea Postei Romane. Eu caut sa extind activitatea postei in special pe partea de servicii financiare deja am demarat un program cu tot ce inseamna partea de dezvoltare a acestei activitati. Vis a vis de cei 35 000 de angajati, indiferent ca vom face centrele de sortare sau o vom moderniza, Posta va deveni o componenta marcanta a pietii romanesti iar angajatii vor fi cel mult repartizati pe alte functii. Reorganizarea Postei trebuie facuta obligatoriu si pentru asta am inceput si curieratul rapid si mesageria si vom moderniza si fabrica de timbre astfel incat modernizarea sa fie eficienta. In ceea ce priveste politizarea Postei cred ca ceea ce s-a facut pana acum este suficient in asa fel incat de aici inainte incepe partea cu profesionalizarea Postei", a afirmat Gabriel Sandu.