Gabriel Oprea, propus pentru portofoliul Apararii, a primit marti aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de specialitate, cu 20 de voturi pentru si 2 voturi impotriva.

In cadrul audierilor, Oprea a explicat ca a fost avansat in grad, pentru ca a demisionat de la sefia MAI, din cauza presiunilor, si ca este convins ca va avea sustinere, mai ales de la Traian Basescu, pentru bugetul MApN.

Oprea a fost intrebat de ce a fost avansat in grad de presedintele Traian Basescu. "Ar trebui sa raspunda cei care m-au propus spre avansare. Am fost ministru al Administratiei si Internelor si nu am vrut, desi eram constrans sa numesc anumiti oameni, nu am facut compromisuri si mi-am dat demisia. Am facut-o cu onoare si demnitate. Puteam sa raman ministru, dar nu am vrut sa fac acest lucru. Am fost avansat pentru ca am plecat acasa, mi-am dus sotia la spital la Viena si aveam copiii in depresie, dupa care m-am asezat in ultima banca a Parlamentului", a declarat el.

"Totul se invarte in jurul bugetului...avem nevoie de un buget corespunzator, pentru a putea vorbi de performanta...in momentul in care economia va creste, Romaniei trebuie sa i se dea bugetul cuvenit, altfel imi dau demisia", a spus Oprea dupa audieri.

Bugetul Apararii pe 2010 va fi similar celui din 2009, respectiv 1,31% din PIB.