Democrat-liberalii s-au certat din nou luni in sedinta Biroului Politic National pe portofoliile de la Agricultura, Cultura si Educatie. Surse de la varful partidului au declarat, pentru HotNews.Ro, ca vicepresedintele Cezar Preda si secretarul executiv Dorin Florea si-au exprimat nemultumirea fata de cedarea Ministerului Culturii catre UDMR.

Aceleasi surse sustin ca liderii PD-L i-au cerut explicatii lui Emil Boc pentru nominalizarea de la Agricultura, respectiv inlocuirea lui Orest Onofrei cu Mihail Dumitru, si rocada de la Educatie, Croitoru - Funeriu.

Liderii PD-L din teritoriu au continuat reprosurile la adresa conducerii PD-L in sedinta de luni a Biroului Politic. Potrivit surselor citate, Cezar Preda si Dorin Florea i-au reprosat lui Emil Boc ca au cedat portofoliul de la Cultura UDMR-ului si au creat nemultumiri la nivelul cultelor, in speta Biserica Ortodoxa, care este nemultumita de aceasta numire pentru ca reprezentantii cultului catolic vor primi mai multe fonduri.

Emil Boc le-ar fi explicat celor doi ca a avut o discutie cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe si l-a asigurat pe acesta ca va numi un subsecretar pe Culte care nu va apartine de Ministerul Culturii, ci va fi in subordinea directa a primului ministru, sustin sursele citate. Preda si Florea au continuat sa comenteze pe motiv ca zona patrimoniului este descoperita si ca reprezentantii UDMR "nu se vor implica".

O alta nemultumire a vizat nominalizarea lui Mihail Dumitru in locul lui Orest Onofrei. La nivelul grupului parlamentar de la Camera Deputatilor s-a facut un lobby intens pentru nominalizarea lui Valeriu Tabara la Ministerul Agriculturii, insa de la Cotroceni a fost impus Mihail Dumitru. Parlamentarii au pretextat sustinand ca Onofrei a obtinut voturile Colegiului Director iar Mihail Dumitru si Daniel Funeriu nu au fost pe lista si nu au obtinut votul de validare.

Potrivit surselor participante la sedinta, Emil Boc le-ar fi explicat nemultumitilor ca Dumitru a fost nominalizat pentru ca va avea un rol important in politica europeana si va lucra in tandem cu Dacian Ciolos.

Si nominalizarea lui Gabriel Sandu a fost adusa in discutie la sedinta Biroului Politic. Mai multi vicepresedinti l-au intrebat pe Emil Boc de ce pana la urma numele acestuia a fost trecut pe lista. Potrivit surselor citate, Boc a replicat: "Nu am avut ce face. Roberta a facut presiuni pentru mentinerea acestuia in functie" (n.r Roberta Anastase).