Miron Mitrea afirma, intr-un interviu acordat Mediafax, ca nu exclude posbilitatea de a candida la sedia PSD, in cazul in care "altcineva nu va voi sa se bata cu hrebenciucii": "Daca altcineva nu va voi sa se bata cu hrebenciucii din partid sau vor fi terorizati de modul in care lucreaza ei, am sa intru eu si am sa ma bat. Sigur."

El crede ca Mircea Geoana nu va mai obtine inca un mandat la conducerea partidului. In schimb, vede in Cristian Diaconescu "o optiune interesanta".

Miron Mitrea ii considera vinovati de pierderea alegerilor prezidentiale pe toti membrii marcanti ai PSD si spune ca responsabilitatea cea mai mare este a candidatului si a celor care i-au condus campania.

Miron Mitrea a tinut, insa, sa respinga acuzatiile potrivit carora ar fi "omul lui Traian Basescu" si spune ca nu a mai discutat cu acesta de la inceputul anului, cand a negociat intrarea PSD la guvernare. El a adaugat si ca nu este certat nici cu Viorel Hrebenciuc, nici cu Marian Vanghelie.

Miron Mitrea a mai spus ca viitorul Congres al PSD ar putea avea loc in martie 2010, aceasta fiind propunerea avansata de Ion Iliescu.

El a mai spus ca inregistrarile nu reprezinta o practica in PSD: "I-am auzit de câteva ori, si pe Marian Vanghelie si pe altii, inca vreo doi, spunand . Am crezut tot timpul ca sunt blufuri. Dar nu este o practica in partid."

.