Presedintele PSD Mircea Geoana a afirmat joi, ca raspuns la declaratiile lui Crin Antonescu, conform carora alianta cu PSD s-a incheiat, ca protocolul avut cu liberalii "nu-si mai are obiectul" in conditiile unui nou Cabinet Boc, dar nu exclude colaborarea in opozitie intre cele doua partide, transmite NewsIn. "Am avut un protocol de colaborare in vederea guvernarii, noi cu liberalii, liberalii cu UDMR, noi cu minoritatile nationale. Din pacate pentru Romania, circumstantele conduc catre al patrulea sau al cincilea Emil Boc, de aceea acest protocol, care era facut in vederea unei majoritati de guvernare, evident nu-si mai are obiectul", a declarat Mircea Geoana.

Presedintele PSD a precizat ca ruperea acestui protocol nu exclude o colaborare in opozitie, ambele partide avand "voci puternice" in zona ideologica pe care o reprezinta. "In mod evident, un anumit tip de colaborare in opozitie, pastrandu-ne identitatea politica, liberalii sunt un partid care are o voce puternica pe zona de dreapta, noi suntem un partid care avem o voce puternica pe zona de centru-stanga si de aceea cred ca va exista o colaborare in opozitie, dar nu putem vorbi de o alianta sau un acord politic intre cele doua formatiuni", a mai spus Geoana.

Geoana a mai spus ca o posibila colaborare cu liberalii poate exista la nivel local, unde "majoritatile judetene" sunt facute impreuna cu PNL. "Sunt convins ca, de exemplu cu privire la acest subiect, intre noi si liberali va exista o colaborare in marea majoritate a judetelor din Romania", a declarat Geoana, intrebat despre problemele pe care le acuza social-democratii in relatia cu PDL.

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi ca liberalii vor face opozitie Guvernului Boc ca un partid de dreapta, ca alianta cu PSD se incheie si ca unirea eforturilor cu acest partid se va face cand va fi necesara, dar o colaborare punctuala in Parlament este posibila. "Alianta cu PSD se incheie, suntem doua partide in opozitie", a precizat liderul PNL, subliniind ca punctual poate exista colaborare intre parlamentarii social-democrati si cei liberali.

Mircea Geoana participa joi seara la o intalnire cu liderii locali ai PSD, pentru a discuta problemele din teritoriu si viitoarele directii ale PSD in opozitie.