Axa viitorului Guvern va fi in jurul PDL, cu participarea UDMR-ului, a minoritatilor nationale si a independentilor din Parlament, a declarat, joi seara, premierul desemnat Emil Boc, adaugand ca negocierile in privinta formulei guvernamentale continua. De asemenea, liderul democrat-liberal a precizat ca "l-a sunat si pe Crin Antonescu", care i-a transmis ca liberalii nu vor participa la formarea noului Executiv.

Declaratiile lui Emil Boc:

  • "Inca suntem in negocieri, nu va pot oferi informatii despre numarul de ministere, persoanele nominalizate.  Va pot spune ca axa principala in jurul careia se va forma acest Guvern o reprezinta PDL, cu participarea UDMR, a minoritatilor nationale si a independentilor din Parlament".
  • "L-am sunat si pe domnul Crin Antonescu, cu care am avut o discutie eleganta, si mi-a spus ca PNL nu va participa la actul de guvernare".
  • "Intentionez sa propun tuturor partenerilor un guvern cu un numar de ministere mai mic decat cel pe care l-am avut cu PSD-ul, pornind de la argumentul ca 2010 va fi un an dificil, ce va necesita un efort pe care si politicienii trebuie sa-l faca, prin reducerea numarului de ministere."

In urma desemnarii sale, de catre presedintele Traian Basescu, pentru functia de premier, liderul PDL Emil Boc a demarat consultarile cu potentialii aliati la guvernare pentru formarea noului Cabinet. Dupa intalnirile din cursul zilei cu reprezentantii independentilor si minoritatilor din Parlament, liderii PDL vor mai avea, joi seara, o intalnire si cu cei ai UDMR.