Portofoliile noului Guvern se negociaza in prezent intre PDL si UDMR, sanse mari de a fi nominalizati avand Vasile Blaga - la Interne, Adriean Videanu - portofoliul Economiei, Valeriu Tabara - Agricultura si Daniel Funeriu la Invatamant, au declarat pentru HotNews surse politice apropiate negocierilor."Este o situatie fluida si numele de la anumite portofolii se pot schimba in orice moment. Vom face azi si maine o inventariere stricta a nominalizarilor iar pe baza negocierilor vor fi modificari sau completari"au declarat sursele citate.UPDATE Conducerea PD-L a convocat sedinta Colegiului Director pentru vineri si intentioneaza sa propuna prin vot secret validarea viitorilor ministrii ai Cabinetului Boc.

Sursele democrat liberale sustin ca propunerea ar fi venit de la palatul Cotroceni si are ca scop evitarea unor eventuale nemultumiri si discutii in interiorul partidului privind nominalizarea democrat liberalilor in Guvern.

Este aproape certa prezenta lui Gabriel Oprea in randul noilor ministri, dar nu se stie inca daca va prelua Apararea sau un alt portofoliu.

Si postul de vicepremier se negociaza, nefiind inca sigur daca acesta va fi preluat de Vasile Blaga sau va reveni UDMR. Ce de-a doua varianta discutata este infiintarea a doua posturi de vicepremier preluate de PD-L si respectiv UDMR.

Nici numarul ministerelor nu a fost inca stabilit, variantele de lucru fiind un Cabinet cu 14-15 fotolii.

Ministerele pasibile a fi desfiintate sau comasate:

  • ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul
  • Tineret si sport
  • IMM

Surse de la varful PD-L sustin ca vineri dupa amiaza lista va fi finalizata.

Pentru portofoliul Finantelor, o varianta este Lucian Croitoru, care insa, potrivit surselor citate, nu s-a decis inca daca va face parte din viitorul guvern. Postul este solicitat si de UDMR.

La Cultura, se discuta numirea Ralucai Turcan sau mentinerea lui Paleologu.

Pentru Externe, numele luate in calcul sunt Bogdan Aurescu si Sever Voinescu.

La ministerul Muncii, pe varianta de lucru se regaseste secretarul de stat Mihai Seitan.

Pentru Justitie ar putea fi mentinut Catalin Predoiu, iar la Sanatate s-au discutat numele lui Cristian Irimie si Virgil Paunescu.

UDMR ar urma sa primeasca trei posturi: la primele runde de negocieri, PD-L ar fi oferit Dezvoltarea regionala nominalizat fiind Kelemen Hunor , Mediul unde a fost vehiculat numele lui Attila Korodi si Telecomunicatiile, dar in curs de negociere ar putea fi Finantele si Sanatatea.

Sunt sanse mari ca Elena Udrea si Radu Berceanu sa nu se regaseasca in viitorul Guvern, in conditiile in care lui Berceanu i s-ar fi promis un loc in forul de conducere al Senatului, din sesiunea februarie 2010.

PD-L ia in calcul faptul ca unii ministri ar putea fi respinsi in comisiile de specialitate unde democrat-liberalii nu au majoritate. Avizul este insa unul consultativ.