Reprezentantii PNL si cei ai UDMR s-au intalnit, miercuri dimineata, la Palatul Parlamentului, pentru discutii privind formarea unei majoritati parlamentare. Prim-vicepresedintele liberal Ludovic Orban a recitat o poezie in limba maghiara, la inceputul intalnirii, anunta Mediafax.

La discutiile de la Palatul Parlamentului, liberalii sunt reprezentati de Crin Antonescu, Ludovic Orban, Varujan Vosganian, Radu Stroe si Relu Fenechiu, iar UDMR de Marko Bela, Kelemen Hunor, Lazlo Borbely, Borboly Csaba, Verestoy Attila si Rosalia Biro.

Ludovic Orban a tinut sa recite o poezie in limba maghiara la inceputul discutiilor, iar Marko Bela a tradus poezia in romana: "Din caine nu poti sa faci slanina, si din pantofar primadona, din foc de paie nu poti sa faci o eruptie de vulcan si dintr-un iepure fricos un leu". Asa sunau versurile poeziei, ceea ce l-a facut pe Crin Antonescu sa dea replica "Asta apropo de Basescu".

PNL conditioneaza intrarea la guvernare de obtinerea fotoliului de premier, in timp ce UDMR spune ca poate merge la guvernare impreuna cu liberalii.

Partidele parlamentare sunt asteptate miercuri, incepand cu ora 14:00, la consultari la Palatul Cotroceni pe tema formarii unei majoritati parlamentare si a desemnarii unui nou prim-ministru. Liviu Negoita a anuntat, miercuri dimineata, ca si-a depus inca de marti mandatul de premier desemnat in luna noiembrie.