Mesajele de felicitare din partea liderilor straini pentru un nou mandat obtinut de Traian Basescu continua. Premierul britanic Gordon Brown crede, potrivit mesajului pus la dispozitie de Ambasada Marii Britanii, ca Basescu a primit un mandat pentru "continuarea actiunilor decisive de reformare a justitiei, aceste reforme asigurand un progres semnificativ in combaterea coruptiei si cresterea performantei in sistemul judiciar". Puteti conta pe sprijinul nostru, adauga premierul laburist.

"Ati primit un mandat pentru continuarea actiunilor decisive de reformare a justitiei, aceste reforme asigurand un progres semnificativ in combaterea coruptiei si cresterea performantei in sistemul judiciar. Puteti conta pe sprijinul nostru deplin in acest domeniu. Apreciem, de asemenea, relatia stransa de cooperare in activitatile de combatere a infractionalitatii", este mesajul premierului britanic, care remarca faptul ca Basescu a devenit "primul sef de stat roman de dupa Revolutia din 1989 care castiga un al doilea mandat consecutiv".

Gordon Brown a adaugat ca asteapta cu interes continuarea "colaborarii in multe domenii importante in care Marea Britanie si Romania impartasesc interese comune".

"In interiorul Uniunii Europene, avem puncte de vedere similare in ceea ce priveste combaterea crizei economice globale, strategia UE pentru crestere si locuri de munca, raspunsul la provocarile aduse de schimbarile climatice si securitatea energetica, construirea unei zone de stabilitate in Balcanii de Vest, Republica Moldova si Caucaz, precum si promovarea extinderii Uniunii Europene, inclusiv spre Turcia. Ca aliati in cadrul NATO, tarile noastre coopereaza strans pentru consolidarea pacii in Afganistan. Sunt incantat de faptul ca v-ati alaturat angajamentului nostru sporit din Afganistan, in concordanta cu anuntul facut de Statele Unite ale Americii", se arata in mesajul lui Brown.