Validarea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei va avea loc la 16 decembrie, a decis Curtea Constitutionala. Judecatorii au constatat in unanimitate ca, in urma turului de scrutin de pe 6 decembrie, Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, "intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate". Ceremonia de validare in functia de Presedinte al Romaniei a fost stabilita pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.

Iata un fragment din comunicatul Curtii Constitutionale:

"In continuare, in exercitarea atributiilor sale constitutionale si legale, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a adoptat Hotararea nr. 42 din 14 decembrie 2009 privind stabilirea si aducerea la cunostinta publica a rezultatului alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin desfasurat la 6 decembrie 2009, hotarare care este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si al carei dispozitiv este urmatorul:

1. Stabileste si aduce la cunostinta publica rezultatele alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin din 6 decembrie 2009.

2. Constata ca domnul Traian Basescu este ales in functia de Presedinte al Romaniei, intrunind cel mai mare numar de voturi din cele valabil exprimate.

3. Stabileste validarea alegerii domnului Traian Basescu in functia de Presedinte al Romaniei pentru 16 decembrie 2009, ora 10:00, la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului.

4. Prezenta hotarare este definitiva, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si se aduce la cunostinta prin presa".

Citeste atasat comunicatul complet al Curtii Constitutionale.