"Delegatia Permanenta a partidului a decis sa ma desemneze candidat la functia de premier, in cazul in care aceasta pozitie va reveni PNL. Noi vom negocia cu toate partidele parlamentare, inclusiv PDL, dar respingem ferm ideea ca Guvernul trebuie sa fie alcatuit in jurul PDL. Guvernul se constituie in jurul unui program de guvernare si al unor principii, nu in jurul unui partid care, ajutat de intrumentele prezidentiale ale lui Traian Basescu, incearca sa se transforme intr-un partid-stat", a declarat liderul liberal Crin Antonescu, la finalul sedintei Delegatiei permanente a PNL.

El a anuntat ca sedinta Delegatiei Permanente a PNL s-a incheiat prin votarea unei hotarari care contureaza o pozitie de principiu a liberalilor, in contextul crizei politice:

  • "Fidel proiectului sau la o buna guvernare, la un Guvern capabil, isi asuma disponibilitatea de a intra intr-o coalitie de guvernare, cu anumite conditii. PNL va negocia cu toate partidele parlamentare, inclusiv PDL, dar respinge ferm ideea ca Guvernul trebuie sa fie alcatuit in jurul PDL. Guvernul se constituie in jurul unui program de guvernare si al unor principii, nu in jurul unui partid care, ajutat de intrumentele prezidentiale ale lui Traian Basescu, incearca sa se transforme intr-un partid-stat".
  • "Daca Traian Basescu castiga alegerile prezidentiale, nu inseamna automat ca Guvernul se constituie in jurul PDL. Pentru constituirea Guvernului e nevoie de partidele parlamentare", a adaugat Crin Antonescu.

El a mai anuntat ca Delegatia Permanenta a PNL a desemnat o echipa de negociatori cu celelalte partide, in vederea constituirii unei coalitii, din care liderul PNL face parte alaturi de prim-vicepresedintele Ludovic Orban, de secretarul general al formatiunii, Radu Stroe si de vicepresedintii Varujan Vosganian si Relu Fenechiu: "Ii voi contacta pe Emil Boc, Mircea Geoana si Marko Bela. Cred ca negocierile pot incepe chiar de maine", a adaugat Crin Antonescu.