Membrii Biroului Electoral Central (BEC) au reluat, duminica dimineata, incepand cu ora 8.00, activitatea de verificare si renumarare a voturilor nule, ceruta de Curtea Constitutionala (CCR), dupa ce sambata au decis sa intrerupa aceasta reexaminare pentru a lua o pauza de odihna. BEC are termen pana luni, la ora 15.00, sa renumere voturile nule.

Membrii BEC au intrerupt activitatea de renumarare a voturilor, dupa ce au lucrat fara pauza de vineri de la ora 19.00. Potrivit BEC, de vineri dupa-amiaza si pana sambata au fost verificate 72.212 de voturi nule, adica aproape jumatate din buletinele primite din 27 de circumscriptii. Din buletinele revalidate, 629 de voturi sunt in favoarea lui Taian Basescu, iar 551 pentru Mircea Geoana.

Potrivit NewsIn, la BEC au sosit intre timp buletinele de vot nule din toate judetele, mai fiind asteptate cele din strainatate.

Fiecare buletin de vot a fost reexaminat de un judecator, alaturi de cate un reprezentat din partidele care ii sustin pe cei doi candidati.

Majoritatea buletinelor declarate valide dupa reexaminare aveau o stampila in casuta unuia dintre candidati si o alta in exterior, au explicat reprezentanti ai partidelor politice in BEC. De asemenea, unele stampile atingeau marginea casutei cu numele unuia dintre candidati.

Membrii BEC extimeaza ca renumararea ceruta de CCR se va incheia pana duminica seara.

CCR a decis vineri reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe Traian Basescu pe primul loc este de 70.048 de voturi.