"In 7 maximum 10 zile de la momentul validarii presedintelui de catre Curtea Constitutionala, vom avea un guvern care sper sa aiba o majoritate cat mai solida. Deci pana de Craciun vom avea guvern", a afirmat sambata premierul Emil Boc, declarandu-si speranta ca luni magistratii Curtii sa valideze alegerile.

In ceea ce priveste pozitia de sef al Executivului, "cu certitudine, spunem noi, premierul va fi de la PD-L", a precizat Boc, in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Premierul a explicat ca nu a negociat niciun nume sau minister, in cadrul discutiilor pe care le-a avut cu UDMR, Grupul independentilor sau minoritatile nationale. Dar din "tatonarile" de pana acum se contureaza doua formule guvernamentale: fie un guvern PDL-PNL-UDMR-minoritati-independenti, fie unul PDL-UDMR-minoritati-independenti unde ar mai fi nevoie de doua voturi. "Orice guvern care este supus la vot acum trece", a precizat Boc.

In ceea ce priveste masurile pe care viitorul guvern le va lua, Emil Boc a precizat ca "urgenta este asumarea proiectului de buget, care prevede cota unica neschimb, TVA nechimbat si o tinta de deficit de 5,9". 20% din banii de la buget vor fi directionati spre investitii, va fi introdus sistemul unitar de pensii si va fi aplicata legea responsabilitatii fiscale. Aceasta din urma prevede maximum 2 rectificari bugetare pe an, nu mai pot fi facute majorari salariale cu 6 luni inainte de alegerile parlamentare sau prezidentiale si introduce bugetarea multi-anuala pe 3 ani, a explicat premierul.