Emil Boc a declarat sambata ca nereguile semnalate de social-democrati in strainatate trebuie dovedite, intrucat au avut posibilitatea de a-i invita pe reprezentantii lor, precum si pe cei ai PNL sau observatorii independenti din acele sectii speciale de vot, sa prezinte eventuale contestatii cu privire la procesul de votare. "Eu cred ca PSD cauta tot felul de argumente pentru a-si spala imaginea de partid invins, dar sa nu jigneasca diaspora. Romanii din strainatate nu merita sa fie jigniti si apostrofati de PSD", a spus liderul PD-L.

Declaratii Emil Boc:

  • L-am vazut pe domnul Duvaz la conferinta de presa si nu pot sa inteleg de ce nu isi intreaba propriii reprezentanti din sectiile de votare de ce au semnat si nu au contestat atunci si acolo procesul verbal care a consemnat rezultatul votului?
  • Am vazut ca s-a facut foarte mult scandal pe marginea votului de la Paris. Si am o intrebare pentru PSD si pentru domnul Duvaz, in legatura cu sectia speciala nr. 52 de la Paris, unde au fost in total 3.785 de persoane care au votat.
  • De ce nu ii invita sa dea declaratii si sa prezinte la partidul domniilor lor pe domnul Samoilescu Razvan si pe domnul Denitiu Marian Ioan, reprezentantii PSD-ului in acea sectie de vot, care au fost tot timpul acolo, au semnat procesul verbal, n-au spus si nu s-au plans niciodata ca sunt prea multi sau prea putini oameni la vot, n-au facut nicio contestatie in seara votului.
  • Sau de ce nu a prezentat nicio contestatie domnul Avram Vasile Anton, reprezentantul PNL, tot din acea sectie de la Paris. Sau de ce cei doi observatori din partea Asociatiei Pro Democratia nu sunt invitati sa explice ce s-a intamplat la vot si daca au fost nereguli.
  • Deci au trei posibilitati: reprezentantii proprii, pe cei ai partidului aliat, dar si observatorii independenti. Niciunul dintre acestia n-au facut vreun comentariu cu privire la votul de la Paris.
  • Ei vin acum si spun: cum de au fost atatia votanti romani la Paris, dar mentionez ca aproximativ exact acelasi numar a fost si in 2007, la referendumul de suspendare a presedintelui.
  • Cred ca PSD cauta tot felul de argumente pentru a-si spala imaginea de partid invins, dar sa nu-i jigneasca romanii din diaspora, multi dintre ei au facut sute de kilometri in ziua votului pentru a-si putea exercita acest drept democratic. Romanii din strainatate nu merita sa fie jigniti si apostrofati de PSD.