Membrii Biroului Electoral Central au inceput renumararea voturilor nule, dupa ce la sediul BEC au ajuns, pana la ora 19.00, buletinele de vot din judetul Ilfov si din sectorul 1 al municipiului Bucuresti, transmite NewsIn. Reprezentantii BEC au demarat renumararea voturilor nule incepand cu buletinele de vot din judetul Ilfov.

Membrii BEC s-au pregatit, pana la ora 19.00, pentru o sedinta maraton ce se va desfasura pe parcursul intregului weekend, aprovizionandu-se cu platouri cu mancare, baxuri cu bauturi racoritoare, dar si cu opt paturi pliante.

BEC a transmis birourilor electorale judetene, ale sectoarelor Capitalei si biroului pentru sectiile de votare din strainatate sa ia masurile necesare in vederea preluarii buletinelor de vot nule de la tribunale, respectiv de la misiunile diplomatice sau MAE, precum si in vederea transportarii acestora de catre cel putin un membru al biroului electoral la BEC, insotit de paza armata.

BEC a precizat ca buletinele de vot nule vor fi indosariate sau introduse in plicuri pe sectii de votare, pe fiecare dosar sau plic urmand sa fie mentionat numarul sectiei de votare si numarul buletinelor de vot nule.

"Membrii Biroului Electoral care vor insoti transportul vor avea asupra lor stampila biroului electoral din care fac parte si opis centralizator cuprinzand sectiile de votare si numarul de buletine de vot si numarul de buletine de vot nule aferent fiecarei sectii de votare, precum si totalul acestora pe judet, sector, respectiv strainatate", se mai arata in comunicat.

CCR a decis vineri reexaminarea si renumararea celor 138.476 de buletine nule de vot in conditiile in care diferenta care l-a plasat pe Traian Basescu pe primul loc este de 70.048 de voturi.