Grupul parlamentar al minoritatilor nationale este dispus sa se intalneasca cu liderul PDL Emil Boc pentru a discuta pe tema formarii viitorului Guvern, a declarat vineri, pentru Mediafax, liderul grupului, Varujan Pambuccian, adaugand ca va lua o decizie in functie de propunerile pe care le va primi.

Pambuccian a declarat ca grupul minoritatilor se va intalni cu "toata lumea" si va discuta, urmand sa vada ce propuneri va primi si pe ce varianta va merge.

Pambuccian a aratat ca grupul minoritatilor s-a intalnit cu Emil Boc si cu Liviu Negoita atunci cand UDMR nu a dorit sa faca acest lucru. El a explicat ca grupul minoritatilor a analizat, in urma cu trei luni, toate variantele pe care le are, dar nu a luat in calcul varianta in care Klaus Johannis nu doreste sa mearga mai departe.

"Grupul nostru, acum trei luni cand am stat sa analizam toate variantele, a construit scenarii pe toate variantele si o sa vedem pe care vom merge. Noi avem, insa, o problema pentru ca l-am sustinut pe Klaus Johannis si ne-am trezit ca nu mai doreste sa mearga mai departe si acesta este singurul lucru pe care nu l-am luat in calcul", a spus Pambuccian. El nu a vrut sa mentioneze care sunt aceste variante, aratand, insa, ca grupul nu a mers niciodata, pana acum, pe formula cu un reprezentant in Guvern.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, dupa intalnirea cu liderii UDMR, ca majoritatea politica pentru formarea Guvernului este ori formula PDL-PNL-UDMR ori PDL-UDMR. Emil Boc a precizat ca PDL va avea o discutie si cu grupul parlamentar al minoritatilor nationale.

Inainte de turul al doilea al alegerilor prezidentiale, presedintele PSD, Mircea Geoana si liderul grupului parlamentar al minoritatilor, Varujan Pambuccian, au semnat un acord pentru sustinerea social-democratului in cursa prezidentiala.