Aproximativ o suta de tineri au protestat, joi dupa-amiaza, vis-a-vis de Palatul Cotroceni, contestand modul de desfasurare a celui de-al doilea tur de scrutin si afisand bannere improvizate cu inscriptii precum: "Nu vrem un presedinte al mortilor", informeaza Mediafax.

Tinerii au manifestat pentru aproximativ 20 de minute, in mers pe langa Statuia Leu, vis-a-vis de Palatul Cotroceni, neavand autorizatie pentru organizarea unui miting.

Tinerii, care si-au declarat apartenenta la Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), aveau o cruce de lemn pe care scria "votant" si un sicriu in care statea un tanar simuland procesul de vot.

In sicriul respectiv erau doua cutii, simbolizand urnele de vot, inscriptionate "vii", respectiv "morti".

Pe parcursul manifestatiei, tinerii au fost supravegheati si insotiti de dispozitive de jandarmi.

La un moment dat, cand manifestatia era la final, doi dintre liderii tinerilor au incercat sa forteze cordonul de jandarmi si sa traverseze pe partea cu Palatul Cotroceni, netinand cont de avertismentele organelor de ordine.

Cei doi au fost legitimati si urcati intr-o masina a jandarmeriei. Studentii ar putea primi amenda intre 1.000 si 2.500 de lei, conform legii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, cei doi tineri i-ar fi incitat pe ceilalti participanti la manifestatie sa scandeze si sa blocheze strada, motiv pentru care au fost ridicati de jandarmi.