Afirmatiile presedintelui PNL, Crin Antonescu, despre posibila acceptare a postului de premier, arata un lucru "bine jucat politic", iar existenta unui premier liberal "ar fi o garantie a unui Guvern relativ autonom", a declarat joi primarul Sibiului, Klaus Johannis, citat de Mediafax.

"Mi se pare un lucru bine jucat politic. E bine sa vedem aceasta declaratie in contextul celorlalte declaratii ale presedintelui PNL, care a spus ca nu vrea sa faca parte dintr-un guvern marioneta, ori existenta unui premier liberal ar fi o garantie a unui Guvern relativ autonom", a spus Johannis.

El a afirmat ca noul Guvern, indiferent din cine ar fi format acesta, ar putea fi functional pana la finalul anului, daca "se doreste".

"E un lucru foarte grav ca de atatea luni Romania sta cu un Guvern demis. Pana la finalul anului, se poate construi noul Guvern, daca acest lucru se doreste", a spus Johannis.

Primarul Sibiului a mai spus ca nu a discutat cu nimeni posibilitatea preluarii vreunui portofoliu intr-un eventual Guvern Antonescu, spunand ca este o discutie "mult prea ipotetica".