Traian Basescu nu doreste un guvern cu PNL, ci sa inghita, sa compromita sau sa fractureze formaţiunea liberala pentru ca are credibilitate, sustine liderul PNL, Crin Antonescu, adaugand ca problema care se pune pentru liberali este daca doresc " sa alimenteze un pic la benzinaria lui Basescu", potrivit Mediafax.

Declaratia lui Crin Antonescu vine la o zi dupa ce Biroului Politic al PNL a anuntat ca "exclude orice participare la un guvern marioneta al lui Traian Basescu". Crin Antonescu a afirmat, insa, tot miercuri, ca "daca as avea o majoritate solida, o echipa aleasa de mine si un program pe care sa mi-l asum, sigur ca as accepta sa fiu premier cu Traian Basescu la Cotroceni."

Crin Antonescu sustine ca Traian Basescu nu doreste o guvernare cu PNL pentru a avea majoritate parlamentara, pe care ar putea-o obtine si altfel, cu pentru a compromite credibilitatea PNL:

  • "Sunt absolut convins ca domnul Traian Basescu nu doreste vreo guvernare cu PNL. Nu are nevoie. Dansul nu doreste, noi nu dorim, nu vad de ce ne-am ciorovai pe zilele urmatoare. Ce doreste domnul Basescu e altceva. Are si majoritate. Daca vrea, maine are 30 de parlamentari, 30 de parlamentari va avea, de la PNL, de la PSD, v-o spun clar, dar îl deranjeaza ca exista un partid sau oameni care au o anumita credibilitate", a afirmat miercuri seara Crin Antonescu, la Antena 3, potrivit Mediafax.
  • Crin Antonescu mai spune ca "manevrele" pe care le-a inceput Basescu, de la telefonul catre Tariceanu, pana la modul cum a comentat in presa, ar viza "decredibilizarea PNL, nu atat inrolarea si inghitirea lui, compromiterea daca se poate si a PNL si a lui Antonescu, care sa fie aratati ca «Eh, acuma s-au batut ei ce s-au batut, dar, daca a castigat Basescu, ia sa vezi cum vin la ciolan», daca nu fracturarea PNL, macar o parte, ceea ce a mai facut o data".
  • Intrebat ce ar face daca Traian Basescu l-ar desemna ca premier, Crin Antonescu a replicat ca "Nu e o tinta pentru mine, sa nu se inteleaga gresit. Nu e un lucru pe care il urmaresc, dar cred ca oricine ar fi prim-ministru, ar avea bune intentii, ar avea forte, ar avea independenta si ar avea un program ar putea face foarte bine lucrul acesta, chiar daca e contemporan cu Traian Basescu presedinte, cu conditia sa nu fie marioneta lui Traian Basescu insusi".