Presedintele social-democrat Mircea Geoana a declarat ca va accepta decizia magistratilor la cererea de anulare a turului doi al alegerilor prezidentiale, oricare ar fi aceasta. "In cazul in care Curtea Constitutionala respinge cererea noastra de a anula scrutinul, voi respecta aceasta decizie", a anuntat miercuri Geoana, in cadrul unei intalniri cu presa straina la Bucuresti, informeaza AFP.

Declaratia ii apartine liderului formatiunii care a contestat la Curtea Constitutionala realegerea lui Traian Basescu in functia de presedinte, acuzand "fraude masive", precizeaza agentia franceza de presa. In cazul anularii celui de-al doilea tur, un nou scrutin va avea loc pe 20 decembrie, a adaugat Geoana.

Potrivit acestuia, PSD a adunat "un numar suficient de probe" pentru a arata ca al doilea tur al alegerilor prezidentiale a fost fraudat. "Am asistat la cele mai mari fraude inregistrate vreodata in Romania", a subliniat Geoana, in cadrul intalnirii cu presa straina. Presedintele social-democrat a spus ca este vorba despre "cumparare de voturi, voturi multiple si procese verbale false".

Peste 136.000 de voturi au fost furate, a asigurat Geoana, care a recunoscut ca in trecut si PSD a fost acuzat de frauda. "Avem obligatia sa stabilim adevarul. Daca inchidem ochii, vom fi condamnati la o cvasi-democratie", a precizat el.