Intrarea la Guvernare a aruncat PNL in aer. Dincolo de dorinta liderilor din teritoriu a venit randul senatorilor si deputatilor PNL sa conteste conducerea partidului. Surse din interiorul PNL au declarat pentru HotNews.ro ca in cadrul grupurilor reunite au existat numeroase voci care s-au revoltat impotriva conducerii partidului pentru ca nu au un proiect concret. Aceleasi surse sustin ca Ludovic Orban si Crin Antonescu le-ar fi vorbit parlamentarilor despre un proiect care include o guvernare cu PSD si cu Antonescu in functia de premier PNL.

Propunerea liderilor a creat scandal in interiorul grupurilor parlamentare: "Este un scenariu SF, este absurd sa credem ca Basescu va accepta un guvern PSD-PNL", a declarat un liberal sub protectia anonimatului.

Propunerea venita din partea liderilor PNL a fost clar contestata de parlamentari. Senatorii si deputatii au cerut conducerii sa aiba o pozitie coerenta si realista si solicita sa fie consultati si ei pentru ca in campania electorala "au muncit" mai mult ca multi lideri de la centru. Sursele citate sustin ca propunerea va fi facuta oficial in sedinta Comitetului Executiv dar nu are prea multe sanse de validare.

De asemenea, tabara care doreste sa intre la guvernare cu PD-L este dispusa sa renunte la pretentia de a primi functia de premier in schimbul unor portofolii in viitorul Guvern. Aceleasi surse au declarat pentru HotNews.ro ca dupa sedinta Comitetului Executiv, pozitia PNL nu va fi una transanta ci va lasa loc de negocieri cu PD-L.

"Trebuie sa le aratam ca jucam puternic si nu cedam asa usor. Oficial, dupa sedinta CEX se va iesii cu declaratii in care vom continua sa cerem functia de premier, dar in spatele usilor inchise, o parte din PNL va incepe negocierile cu democrat liberalii. Nu va fi azi o decizie transanta in PNL, se vor da lupte in interior si va castiga cel care va negocia mai bine cu PD-L in favoarea PNL. Ar fi absurd sa continuam in negocieri sa cerem premierul, asta e doar de suprafata", a declarat in lider PNL sub protectia anonimatului.