Partidele politice nu au acces la sistemul informatic construit de S.T.S. pentru procesele electorale, arata Serviciul de Telecomunicatii Speciale ( S.T.S ) intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"In legatura cu cele afirmate de unii participanti la emisiunea “La ordinea zilei” difuzata de postul de televiziune “Antena 3”, marti 8 decembrie 2009, cu incepere de la ora 16, Serviciul de Telecomunicatii Speciale ( S.T.S ) face urmatoarele precizari :

Cele afirmate sunt neadevarate, nefondate si sunt de natura a constitui un atac grav la adresa institutiei.

Infrastructura de comunicatii si informatica construita de S.T.S. pentru procesele electorale a fost pusa numai la dispozitia autoritatilor abilitate de lege in organizarea si desfasurarea proceselor electorale din 2007, inclusiv pentru cel din 6 decembrie 2009.

La acest sistem nu au avut acces partidele politice.

Din infrastructura administrata de S.T.S. nu s-au initiat niciun fel de mesaje cu continutul invocat in emisiune.

Terminalele pe care le-au utilizat presedintii sectiilor de votare sunt terminale din retelele comerciale ale operatorilor mobili. Lista acestor terminale a fost accesibila tuturor persoanelor care au facut parte din Birourile electorale, inclusiv persoanelor din partidele politice care au facut parte din comisiile electorale.

Fiind terminale comerciale, asemenea mesaje puteau fi primite si de la alte surse (terminale mobile sau servere de SMS), inclusiv in scop provocator sau in cel al constituirii unor asazise probe care, ulterior, sa fie invocate in diverse actiuni de reclamare a alegerilor.

De altfel, din verificarile noastre, astfel de mesaje au fost trimise de pe telefoane cu cartele preplatite.

Respingem orice acuzatie venita de la orice persoana fizica sau organizatie la adresa Serviciului de Telecomunicatii Speciale si a comportamentului angajatilor sai.

Facem apel catre presa, persoane fizice sau juridice si catre toate partidele si formatiunile politice sa se abtina de la lansarea de astfel de acuzatii la adresa institutiei, in caz contrar rezervandu-ne dreptul de a actiona in justitie", se arata in comunicatul STS.