Doua sesizari ale Aliantei PSD+PC de renumarare a voturilor in cinci sectii de votare din Caras- Severin se incadreaza la suspiciunea de frauda electorala si vor fi inaintate Curtii Constitutionale, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet.

"Dupa dezbateri, BEC a concluzionat ca solicitarile PSD+PC nu se incadreaza in spiritul legii pentru renumararea voturilor, ci la suspiciuni de frauda, de aceea sesizarile lor vor pleca astazi la CCR", a spus Muhulet, citat de NewsIn.

Potrivit purtatorului de cuvant al BEC, sectiile din Caras-Severin pentru care se cere de catre PSD+PC renumararea voturilor sunt 301, 162, 251, 188 si 179.

Tot PSD a sesizat BEC privind 42 de voturi de la o sectie de votare din Vaslui, care ar fi fost valabile, desi erau inregistrate ca fiind nule. BEC a decis ca este de competenta Biroului Electoral Judetean sa decida daca trebuie renumarate voturile nule din Vaslui.

In privinta Caras-Severin, procesul verbal privind centralizarea voturilor al BEJ Caras-Severin arata:

  • In judetul Caras-Severin, reprezentantii PSD+PC, PNL, UDMR, PNG nu au semnat procesul-verbal intrucat au fost informati ca unii reprezentanti ai formatiunilor police din sectiile de votare (informare efectuata dupa centralizarea rezultatelor la nivelul circumscriptiilor) au apreciat ca numaratoarea paralela nu corespundea celei consemnate in procesele-verbale centralizatoare ale respectivelor sectii.
  • Aceste sectii de votare nu au fost indicate, iar informarea a fost facuta exclusiv verbal - se arata in procesul verbal al BEJ Caras-Severin.