Ministrul interimar de Externe, Catalin Predoiu, a apreciat marti ca procesul electoral din strainatate s-a desfasurat in acord cu legea, corect si transparent: "Nu au existat fraude si reclamatii sau contestatii din partea partidelor politice sau membrilor partidelor aflate in birourile electorale in legatura cu orice fel de nereguli; resping orice incercare de atragere a MAE in jocuri postelectorale", a spus Predoiu.

Ministrul a spus ca legea a fost pusa in aplicare cu profesionalism iar cele doua tururi de scrutin au presupus o mobilizare logistica si umana atat in centrala cat si in misiunile diplomatice din strainatate.

"Participarea la vot a peste 140.000 de cetateni a confirmat justetea MAE de a suplimenta numarul sectiilor de vot din strainatate", a spus ministrul.

El a adaugat ca "lectiile invatate dupa primul tur au fost insusite, iar conditiile de vot au fost imbunatatite".

In acest sens MAE a trimis 31 de angajati din centrala in misiunile diplomatice in strainatate, din care 19 au fost presedinti de sectii iar 12 au completat birourile sectiilor de vot.

Concomitent, la Bucuresti a existat un secretariat permanent de cate 20 de persoane, iar alti 35 de angajati au lucrat in centrala in ture.

"Cred ca impreuna am incheiat cu bine aceasta sarcina", a conchis ministrul interimar de Externe.